SENTINŢĂ ANULATĂ, ÎN CAZUL PROCESULUI DINTRE AEROPORTUL CLUJ ŞI CEL DIN MUREŞ

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, pentru Agerpres, că instanţa a casat sentinţa pronunţată de Tribunalul Cluj şi, rejudecând, a admis excepţia tardivităţii formulării plângerii prealabile.

Instanţa a respins ca inadmisibilă acţiunea formulată de RA Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj împotriva CJ Mureş şi a Aeroportului Transilvania Târgu Mureş. De asemenea, CA Alba Iulia a respins şi recursul declarat de CJ Mureş împotriva aceleaşi hotărâri, a mai spus Cosmin Muntean.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în 30 ianuarie, cererea de strămutare formulată de CJ Mureş şi RA Aeroportul Transilvania Târgu Mureş, în litigiul cu RA Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj.

În 18 iulie 2013, RA Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj s-a adresat instanţei cu o acţiune de anulare a hotărârii CJ Mureş nr. 107/ 2011, privind încredinţarea serviciului de interes economic general RA Aeroport Transilvania Târgu Mureş.

Prin hotărârea pronunţată în 17 iulie 2014, Tribunalul Cluj, ca primă instanţă învestită cu judecarea cauzei, admiţând acţiunea reclamantului, a dispus anularea actului administrativ contestat.

Competenţa materială în soluţionarea căii de atac a recursului, formulat împotriva soluţiei pronunţate de Tribunalul Cluj, a aparţinut Curţii de Apel Cluj-Napoca, dar CJ Mureş a formulat o cerere de strămutare a judecării litigiului, cerere admisă de ICCJ. Recursul promovat împotriva sentinţei din 2014, pronunţată de Tribunalul Cluj, a fost soluţionat astfel de către Curtea de Apel Alba Iulia – Secţia contencios administrativ şi fiscal.

Sursă: Vocea Transilvaniei
Foto: www.newsair.ro