SERE agricole SMART controlate de pe telefon

A fost lansat un sistem inteligent dedicat agricultorilor, prin care aceștia obțin control complet asupra serelor si solariilor agricole smart, într-un proces automatizat, de la distanță, prin telefonul mobil. Proiectul a fost realizat prin startup-ul românesc Mobile Control. Sistemul este compus din echipamentul ce se instaleaza in sera si aplicatia de control din telefonul mobil sau orice dispozitiv mobil ce se afla pe un server in cloud, spun reprezentanții start-up-ului.

Sere agricole smart: Soluția Solarino presupune integrarea de infrastructură hardware și software care conectează sistemele clasice și monitorizează principalii indicatori dintr-o seră agricolă, asigurând condițiile de creștere în mod autonom, cu intervenție umană minimă, a culturilor de legume și verdețuri.

Solutia vine in intampinarea fermierilor care au solarii si sere agricole si presupune controlul automat sau/si din telefon a microclimatului unei sere agricole si consta in actionarea motoarelor de deschidere ferestre, udare, iluminare, umbrire, si ventilatie cu posibilitatea de extindere catre solutii personalizate in functie de cultura.

Toate versiunile sunt WiFi sau cu router 3G integrat pentru comunicatia cu serverele de gestiune. Sistemele din serele agricole smart sunt autonome. Pot functiona fara acces la internet o perioada, dar internetul este important pentru a putea seta parametrii si pentru a urmari in timp real starea serei. Sistemul poate fi actionat si local pe mod manual si din telefonul mobil pe mod manual.

Detalii pe Agro-TV.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.