SERGIU MUTH, FOTBALISTUL CARE ŞI-A ÎMPLINIT UN VIS

Sergiu Muth, tânărul care şi-a împlinit un vis. ”Sunt bucuros. E o onoare să joci în tricoul echipei naţionale”

Numele tânărului Sergiu Muth este, în aceste zile, pe buzele fiecărui locuitor al oraşului Târnăveni. Locuitorii se mândresc cu un reprezentant în echipa naţională a României, iar jucătorul spune că şi-a îndeplinit un vis al copilăriei, acela de a fi antrenat de Anghel Iordănescu.

„Ai grijă ce îţi doreşti pentru că s-ar putea să se întâmple” pare să fie vorba de duh cea mai potrivită pentru Sergiu Muth, în aceste zile. După ce a fost convocat la echipa naţională a României de Anghel Iordănescu, tânărul jucător spune că este foarte bucuros şi că este o onoare să joace la echipa naţională.

“Când eram mic şi mă uitam la meciurile echipei naţionale şi îl vedeam acolo (n.r. pe Anghel Iordănescu), era greu să cred că voi ajunge sa fiu antrenat de el, dar sunt bucuros. Este un pas mare, visul oricărui jucător profesionist de fotbal este să ajungă la echipa naţionala a ţării lui şi este o onoare să joace în tricoul naţionalei”, a spus Muth pentru Dolce Sport.

Sergiu Horaţiu Muth s-a născut în 24 iunie 1990. În perioada 2000-2006 a jucat la echipa de fotbal locală, Chimica Târnăveni, la juniori, iar în 2006-2007, la Gaz Metan Mediaş, juniori. A jucat, de asemenea, la ACSMU Iaşi, iar din 2011 este jucător al echipei Gaz Metan Mediaş. În octombrie 2011 a jucat primul său meci în liga I, cu echipa din Mediaş, împotriva celor de la Oteţul Galaţi.

Târnăveneanul a fost convocat, săptămâna trecută, de Anghel Iordănescu, alături de alţi 24 de forbalişti, la echipa naţională, pentru turneul de pregătire din Antalya.
Reprezentativa divizionară a României are programate trei jocuri de pregătire: cu Bulgaria (7 februarie), cu Sioni Bolnisi (L1/Georgia, 10 februarie) şi cu Moldova (14 februarie).
Sergiu Muth a mai jucat meciuri în tricoul echipei naţionale, însă la Under 17 ( o prezenţă), U 19 (4 prezenţe), U 21 (6 prezenţe).

Mai sus de atat, nu se poate.