Sfârșit de săptămână aglomerat pentru Poliția din Mureș


În perioada 14-16 august, aproape 600 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

În urma acţiunilor, au fost constatate 37 de infracţiuni (judiciare şi la regimul circulaţiei), dintre care 20 în flagrant delict.

Cu această ocazie, au fost aplicate 1108 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 302.460 de lei şi au confiscat bunuri de peste 1900 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 130 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, 2 sancţiuni pentru încălcarea legilor privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 964 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 727 pentru viteză, 9 pentru alcool, 7 pentru depăşire neregulamentară şi 3 pentru neacordare prioritate pietoni.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 42 de permise de conducere, dintre care 14 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 12 pentru viteză şi au retras 15 certificate de înmatriculare.