SFATUL MILIARDARULUI RICHARD BRANSON PENTRU O AFACERE DE SUCCES

Miliardarul Richard Branson, al optulea cel mai bogat britanic, conduce un imperiu alcătuit din mai bine de 400 de companii şi este un şef atipic. El nu se ascunde în spatele unui birou, ci îşi conduce afacerea plimbându-se printre angajaţi. Branson are un sfat simplu care poate face din orice afacere un business de succes.

Excentricul miliardar britanic Richard Branson are o avere estimată la 4,9 miliarde de dolari şi conduce imperiul Virgin Group, alcătuit din peste 400 de companii, dintre care cele mai cunoscute sunt Virgin Atlantic – o companie aeriană, Virgine Mobile – un furnizor de servicii mobile şi Virgin Money – un furnizor de servicii financiare. Branson poate fi considerat un şef atipic şi are un sfat uşor de urmat care poate să facă din orice afacere un business de succes, scrie Business Insider.

El spune că, pentru a avea un business de top, un bun lider trebuie să îi asculte pe cei din jur şi să ia hotărâri pe baza feedback-ului primit de la aceştia.

“Unul dintre atributele cheie ale unui lider bun este acela de a-i asculta pe cei din jur”, a declarat Branson. “Este foarte importat să ai grijă să iei măsuri pe baza feedback-ului pe care îl primeşti”, a mai adăugat el.

Miliardarul britanic, în vârstă de 64 de ani, susţine, totodată, că un aspect care poate creşte o afacere este atenţia la detalii şi îmbunătăţirea celor mai mici detalii din companie, lucru pe care îl poţi face tot ascultându-i pe cei din jur.

“O companie excepţională este una care reuşeşte să îşi pună toate detaliile în ordine. Oamenii din prima linie ştiu ce lucruri nu merg bine. Dacă îi asculţi poţi îmbunătăţii toate acele lucruri negative”, a mai explicat el.

Richard Branson îşi urmează sfaturile întocmai. El nu îşi conduce imperiul din spatele unui birou, ci se plimbă mereu printre angajaţi. Miliardarul este cunoscut, spre exemplu, pentru faptul că atunci când urcă la bordul unui avion al Virgin Atlantic se ridică de pe scaun, imediat după decolare, se plimbă prin aeronavă şi vorbeşte cu personalul, dar şi cu alţi pasageri.

Gandul