RecentStirea zileiStiri locale

Alba Iulia și Cugir încă așteaptă indicatoarele pe autostrăzi

Vă mai amintiți ca la inaugurarea lotului de autostrada care face legătura pe A3 dintre Târnăveni și Târgu Mureș, municipiul Târnăveni lipsea de pe indicatoarele rutiere care să indice ieșirea către localitatea noastră? Problema a fost semnalată atunci de portalul Tirnaveni.ro, iar apoi după insistențele primarului Sorin Megheșan la ministrul de resort, CNAIR a montat un indicator separat care să indice ieșirea către Târnăveni. Ei bine situația se repetă și la alții mai mari și deocamdată fără succes.

Semnalizarea de pe Autostrada A1 are o mulțime de probleme. Dacă unele orașe nu apar deloc pe indicatoare, altele apar de foarte multe ori, uneori la zeci de kilometri după ce șoferul a trecut.

Este cazul orașului Orăștie, menționat la ieșirea de la Sebeș. În schimb, Cugirul și Alba Iulia nu apar nicăieri.

Alba Iulia lipsește de pe indicatoarele rutiere amplasate pe autostrada în zona Sebeș, atât pe direcția dinspre Sibiu, cât și pe direcția dinspre Deva, la trecerea de pe A1 pe A10.

Situația este similară și după intrarea pe primul lot al Autostrăzii Sebeș-Turda, unde prima indicație că urmează Alba Iulia este abia la ieșirea de la Alba Iulia Sud.

Pe indicatoare apar în schimb Turda și Câmpia Turzii.

Un alt oraș din județul Alba, care lipsește de pe indicatoarele de pe A1, este Cugir.

Orașul nu este menționat pe nici un panou, deși acolo funcționează două fabrici de armament, o fabrică Mercedes, un parc industrial și mai multe fabrici din industria alimentară.

În schimb există mai multe indicatoare care indică ieșirea spre Orăștie, chiar și la 40 de kilometri după ce ai trecut de oraș.

Citeste continuarea pe Alba24.ro