Situația infectarilor in judetul Mureș in 19 martie

ora 13.00
Până astăzi, 19 martie, în județul Mureș au fost confirmate 4 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Totodată, la data de 19 martie, ora 13.00, se înregistrează 850 cazuri de persoane autoizolate la domiciliu, 42 de persoane aflate în spațiile de carantină și 20 persoane pentru care testările au avut rezultat negative. 12 persoane sunt internate în județul Mureș cu suspiciune de infecție cu Coronavirus și există un număr total de 53 de probe aflate în lucru.
La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, până în prezent, au fost înregistrate 5 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352, alin.1 Cod Penal. Totodată, în cursul zilei de ieri, 18.03.2020, au fost constatate 2 cazuri de nerespectare a condițiilor de izolare la domiciliu, în acest sens fiind sesizată Direcția de Sănătate Publică Mureș, care va lua măsurile legale de sancționare. De asemenea, în urma controalelor derulate în județ până în prezent, DSP Mureș a aplicat o sancțiune de 10.000 lei conform HG 857/2011, unui supermarket din Mureș pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situații epidemiologice deosebite.
Ieri, pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureș a aterizat cursa de la Budapesta. Din numărul total de 39 de pasageri, 2 au intrat în autoizolare la domiciliu. În cazul cursei de la Dortmund, toți cei 47 de pasageri au intrat sunt sub incidența măsurii de autoizolare la domiciliu.
În urma informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică Mureș, vă transmitem următoarele:
Numărul rezidenţilor în specialităţile medicină de urgenţă, boli infecţioase şi anestezie terapie intensivă, care în acest moment îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţilor medicale din Târgu Mureş şi care pot fi incluşi în planificarea turelor/gărzilor în cadrul secţiilor/unităţilor este următorul:
 Rezidenţi medicină de urgenţă – 50;
 Rezidenţi boli infecţioase – 39;
 Rezidenţi anestezie terapie intensivă – 83.
Numărul rezidenţilor în specialităţile medicină de familie şi medicină internă din centrul universitar Târgu Mureş, care, în funcţie de necesităţile existente, vor întrerupe stagiile de pregătire din toate secţiile unde sunt în prezent, pentru a putea fi repartizaţi la serviciul de ambulanţă judeţean, camere de gardă sau secţii spitaliceşti, este:
 Rezidenţi medicină de familie – 73;
 Rezidenţi medicină internă – 76.
Dacă apar sesizări ale persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu sau în carantină, acestea pot apela numărul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției: 0265 208 000 sau numerele DSP Mureș: 0265 261152 (permanență) și mobil: 0731 338 057, 0731 338 064 (în intervalul orar 8-20).
De asemenea, numărul este destinat și primăriilor din județ care au întrebări referitoare la persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, sau alte aspecte legate de gestionarea situației “Coronavirus” la nivel local.
Cancelaria Prefectului
Instituția Prefectului – Județul Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.