Snoop Dogg a anunțat pe Facebook ca va veni la Bogata, lângă Luduş

snoop

Rapperul, producătorul și actorul american Snoop Dogg a anunțat sâmbătă pe pagina sa de Facebook ca va veni la Bogata în România, după ce se aflase virtual în această localitate grație unei greșeli de ortografie într-o postare pe altă rețea socială, Instagram.

Snoop Dogg a postat o fotografie pe Instagram la 13 martie, pe când se afla în turneu în Columbia, bifând că se află în Bogata, județul Mureș din România, în loc de Bogota, capitala Columbiei. Eroarea a fost rapid detectată de internauți și presă, fiind consemnată de numeroase publicații străine, între care Associated Press, BBC sau USA Today. Acestea au menționat că românii au profitat imediat de greșeală pentru promovare turistică. De exemplu, site-ul de turism visitbogata.com a descris satul de aproximativ 2.000 de locuitori ca fiind “cel mai bun loc pentru a vă relaxa în România”, iar autoritățile locale l-au invitat pe Snoop să vină în vizită.

 

În cele din urmă, artistul american a confirmat că își pregătește chitara pentru fanii români și că greșeala sa va deveni ”curând realitate”. Anunțul postat cu numai câteva ore în urmă pe pagina sa de Facebook, însoțit de o fotografie în care apare fumând și adăugând ca locație tot localitatea Bogata, Mureș, România, a atras mii de aprecieri și sute de comentarii din partea internauților români și străini, multe dintre ele ironice, cu referire la slăbiciunea artistului pentru droguri.

 

Localitatea Bogata are deja un site de promovare visitbogata.com după această întâmplare. “Snoop Dogg a dat check-in în Bogata, Mureș, din greșeală, dar voi nu trebuie să faceți asta. Aflați de ce ar trebui să vizitați acest loc și să dați check-in în mod real”, se arată pe pagina visitbogata.com, scrisă în limba engleză și ilustrată cu fotografii idilice.

Site-ul are și un motor de căutare prin intermediul căruia turiștii pot afla, cu serviciul Google Maps, cât ar dura călătoria lor până în Bogata și care ar fi itinerariul. Sunt oferite și informații despre viteza internetului în România, făcând referire la declarațiile senatorului american Bernie Sanders, care a spus că este “inacceptabil” ca internetul din SUA să fie mai slab decât cel din România.

***

Snoop Dog este unul dintre avocații de marcă ai legalizării consumului de marijuana și mândru deținător al unui card de platină pentru achiziția de marijuana în scopuri medicinale. Vedeta hip-hop și-a învățat fiul cum se fumează iarba.

“De la cine să învețe mai bine decât de la expert?”, a declarat Snoop pentru publicația The Hollywood Reporter, făcând trimitere la o serie de fotografii postate pe Twitter în care fiul său apare aprinzând un bong gigantic.

“Copiii mei pot să facă orice le trece prin cap”, își explică Snoop filosofia parentală.

“Aș fi un ipocrit să le impun să facă ceva. Sunt mulți părinți care nu au o relație adevărată cu copiii lor. Acești copii sunt cei care ajung să se drogheze, au gânduri suicidare și se îmbată și se urcă la volan. Relația dintre mine și fiul meu este destinsă. Eu sunt tatăl lui și este datoria mea să-i arăt cum se face pentru că eu sunt un exemplu pentru el în viață”.

Artistul a lansat anul trecut o platformă online dedicată canabisului, descrisă ca sursă online de informații despre canabis având, printre altele, o bază de date despre diferitele tipuri de plante, o aplicație de localizare a site-urilor de vânzare legale, dar și conținuturi “culturale” și editoriale, precum rețete de bucătărie sau clipuri video. Într-una din acestea, foști militari explică, de exemplu, felul în care folosesc canabisul pentru a combate problemele de anxietate, stres și insomnie în locul medicamentelor.

De asemenea, Snoop Dogg a investit și într-o firmă de livrare la domiciliu a canabisului în scopuri medicale, numită Eaze.

Pe numele său real Cordozar Calvin Broadjus Jr., Snoop Dogg, în vârstă de 44 de ani, s-a născut la Long Beach, la sud de Los Angeles. În timpul liceului, Snoop Dogg a intrat într-una dintre cele mai periculoase bande criminale din lume, The Crips, ai cărei membri sunt implicați în traficul de droguri, jaf și crimă. La puțin timp după ce a absolvit liceul a fost arestat pentru posesie de cocaină și a fost condamnat la trei ani de închisoare.

În anul 1992 a fost descoperit de compozitorul de muzică rap Dr. Dre, care l-a lansat în lumea muzicii hip-hop. Dar a continuat să aibă în mod repetat probleme cu legea, fiind închis de mai multe ori, în special pentru posesie de droguri dar și pentru alte acuzații.

AGERPRES

giphy-downsized-large