ȘOFERI FĂRĂ PERMIS

Cinci permise de conducere, două certificate de înmatriculare şi 74 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii rutieri, în doar câteva ore, în urma unei acţiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, desfăşurată în municipiul Sighişoara, informeză reprezentanții Inspectoratului de Poliție Mureș.

Acțiunea a avut loc joi, 26 martie, sub coordonarea Serviciului Rutier Mureş și a urmărit depistarea şi tragerea la răspundere a celor care încală normele legale în vigoare, în special cele referitoare la circulaţia pe drumurile publice.

În urma activităţilor, poliţiştii au constatat trei infracţiuni rutiere, respectiv conducerea unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea pe drumurile publice al unui autovehicul neinmatriculat și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.

Din cele 74 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe, 46, au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranţă, 20 au fost pentru pietoni. De asemenea, trei conducători auto au fost sancţionaţi pentru neacordare de prioritate către pietoni.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, cinci permise de conducere.

Pentru neregulile constatate, au fost retrase două certificate de înmatriculare.