Șoferii și-au luat ceaiul de la polițiști

ACȚIUNE PREVENTIV-INFORMATIVĂ A POLIȚIȘTILOR MUREȘENI PE DRUMUL NAȚIONAL E60

Având în vedere valorile ridicate de trafic din acest sfârșit de săptămână, ocazionate și de sărbătoarea Crăciunului, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Mureș şi Biroului Rutier Târgu-Mureș au desfășurat o acțiune cu caracter preventiv-informativ în scopul reducerii accidentelor rutiere, cu precădere cele cauzate de oboseala la volan, aceasta fiind una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere.

În această dimineața, rolul polițiștilor nu a fost acela de a sancționa conducătorii auto, ci de a preveni producerea de accidente de circulație, fiind oprite în trafic vehicule înmatriculate în alte județe/alte țări, care au de parcurs o distanță considerabilă. Pentru a veni în sprijinul conducătorilor auto, acestora le-a fost oferit un ceai cald, fiindu-le prezentate și recomandări utile pentru o călătorie în siguranță.

De asemenea, conducătorilor auto le-a fost adus la cunoștință faptul că, simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie, a vederii, a performanţei şi vigilenţei, în special, acolo unde, carosabilul este acoperit cu gheaţă, zăpadă sau polei.

Polițiștii rutieri sunt permanent la datorie pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere!

 Recomandări pentru conducătorii auto: 

•odihniți-vă bine înainte de  a porni la drum;

•dacă nu vă simțiți bine sau suficient de odihniți, nu conduceți;

•evitați administrarea de medicamente care afectează capacitatea de a conduce autovehicule, dacă intenționați să plecați la drum;

•etapizați-vă călătoria, prevăzând pauze pentru a mânca și a vă odihni;

•pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule;

•evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.