Sondaj în ţările G7: Francezii şi germanii sunt cel mai puţin dispuşi să se vaccineze împotriva noului coronavirus

Un sondaj realizat în cele mai industrializate ţări din lume reunite în G7, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi SUA, arată că francezii şi germanii sunt cel mai puţin dispuşi să se vaccineze împotriva noului coronavirus, transmite DPA.

Sondajul realizat de institutul Kantar arată că doar 67% dintre germanii intervievaţi au afirmat că sunt dispuşi “cu siguranţă” sau “probabil” să dea curs unei oferte de a fi vaccinaţi, a relatat grupul media german Funke, conform Agerpres. Dintre toate celelalte ţări G7, doar Franţa a avut un procent mai scăzut de răspunsuri pozitive, de 58%. 78% dintre britanici sunt dispuşi să se vaccineze împotriva noului coronavirus Cei mai dispuşi să se vaccineze s-au arătat britanicii, în proporţie de 78%, şi italienii, în procent de 74%.

De asemenea, 10% dintre germani au spus un “nu” hotărât vaccinării, acesta fiind cel mai ridicat procent de respingeri dintre toate statele G7. Germanii au fost rezervaţi şi în ce priveşte vaccinarea copiilor lor. Doar 64% au spus că şi-ar vaccina “cu siguranţă” sau “probabil” fiii şi fiicele.

Doar Franţa a avut un procent mai mic de răspunsuri pozitive, de 56%. La polul celălalt s-au aflat Marea Britanie, cu 74%, şi Japonia, cu 73%.

Sondajul a fost realizat pe eşantioane de cel puţin 1.000 de persoane în fiecare ţară, în intervalul 26 mai – 1 iunie.


Citeşte întreaga ştire: Sondaj în ţările G7: Francezii şi germanii sunt cel mai puţin dispuşi să se vaccineze împotriva noului coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.