Spitalele și școlile monumente istorice vor putea fi renovate fără autorizație de construire

Unitățile sanitare și cele de învățământ care sunt monumente istorice pot fi renovate fără autorizație de construire, cu anumite condiții, potrivit unui proiect de lege trimis la Președinție pentru promulgare. Proiectul de act normativ a fost adoptat de Camera Deputaților, care este for decizional. Inițiatori sunt 16 deputați PNL. Vor putea fi executate lucrări fără autorizație doar dacă nu se modifică structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural. Nu sunt permise orice renovări, ci doar reparații și înlocuiri de tâmplărie interioară și exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor și tâmplăriei, reparații la acoperișuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora și materialele din care sunt executate, reparații și înlocuiri la pardoseli și la instalațiile interioare.

Necesitatea legii a fost motivată de faptul că prevederile legale sunt excesive și aproape deloc respectate, durata de timp pentru eliberarea avizelor este foarte mare, lipsesc specialiștii și prețurile sunt exorbitante. Acestea, spun inițiatorii, sunt piedici pe care un proprietar de monument istoric trebuie să le treacă pentru a putea începe procesul de restaurare/reabilitare.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/real-estate-constructii/spitatele-si-scolile-monumente-istorice-vor-putea-fi-renovate-fara-autorizatie-de-construire-19394089

One thought on “Spitalele și școlile monumente istorice vor putea fi renovate fără autorizație de construire

  • 23 iunie 2020 la 8:15
    Permalink

    Oare ,,vine randul” si scolilor din Tirnaveni in aceste conditii mai ,,relaxate ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.