Sportiva Anca Bucur, din Târgu Mureş, pe podium la „Fitness Universe Championships“

Sportiva mureşeancă Anca Bucur (foto) a ocupat locul III la categoria Profesioniști în cadrul „Fitness Universe Championships“, una dintre cele mai importante competiții din industria fitness-ului la nivel mondial, desfasurata in Miami.

„Sunt foarte recunoscătoare pentru toată această experienţă şi pentru omul care am devenit datorită acestei competiţii! Am muncit enorm şi am simţit că mi-am depăşit limitele şi asta pentru că am putut să adaug la pregătirea mea o nutriţie corespunzătoare. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut! E plăcut să îi vezi pe cei din jur cuceriţi de munca ta!”, a declarat Anca Bucur.

Anca Bucur a participat la categoria Fitness Profesioniști, dedicată concurentelor deja calificate în urma câștigării unei competiții importante, aşa cum este Miss Fitness Universe.

Anca a ocupat locul întâi la Miss Fitness Universe Florida USA, locul doi la Miss Fitness America World Championship Las Vegas, locul doi la Paris Fitness Europe si la Rome Fitness Europe și locul întâi la Miss Fitness Universe Miami, categoria profesioniști.

Anca Bucur s-a născut la Târgu Mureş şi a locuit în satul Nazna până la 7 ani. La vârsta de trei ani, Anca începe să ia lectii de balet la Târgu Mureş, făcând naveta încă de la acea vârstă. Însă visul ei era să facă parte din Centrul Național Olimpic de la Deva. Cu sprijinul mamei, la vârsta de şapte ani, pleacă din orașul ei natal și începe să se antreneze pentru gimnastică artistică. După trei ani de gimnastică artistică, Anca a simţit că ce o reprezenta cu adevărat era gimnastica aerobică, fiind ulterior selectată pentru Lotul Național de Tineret din Constanța, unde a câștigat medalia de bronz pe echipe și s-a clasat pe locul patru la individual, în cadrul Campionatelor Mondiale de Gimnastică Aerobică din Bulgaria.

În anul 2005, a fost selecţionată pentru Lotul Național de Seniori din București, dar chiar înainte de Campionatul European şi-a rupt umărul drept și a fost nevoită să întrerupă antrenamentele pentru o perioadă lungă de timp. La sfârșitul anului 2006, a decis să se retragă din Lotul Național de Aerobic şi a început să lucreze ca un instructor de fitness și aerobic.