Spune-ti oful

Această rubrică se doreşte a fi o platformă de exprimare a ofurilor şi problemelor locuitorilor din Târnăveni şi nu numai.Mesajele postate vor apărea cu întârziere, deoarece necesită o triere a obscenităţilor şi exprimărilor grosolane folosite de unii utilizatori. Din acest motiv îi sfătuim pe cei care postează să nu repete mesajul scris. Dacă între timp au apărut alte mesaje postate de alţi utilizatori atunci înseamnă că mesajul nu a fost acceptat deoarece a conţinut expresii indecente sau atacuri directe la persoana. Recomandăm tuturor celor care postează să evite remarcile răutăcioase şi să se rezume la exprimarea unei probleme concrete. Mesajele electorale nu vor fi permise aici. Fiecare își asumă răspunderea pentru cele afirmate.

ATENȚIE ! Obligatoriu completați și cifra lipsă din operația matematică a formularului de mesaje! (operațiune antispam)4.778 de comentarii la „Spune-ti oful

 • 11 martie 2019 la 16:31
  Permalink

  cand e gata pasarela ? o sa se apuce sa darame podul fara o pasarela pentru lume ? copiii cum vor merge la scoala ?

 • 11 martie 2019 la 12:37
  Permalink

  In atentia D-lui Primar! Va informam caci Transportul local e sub orice critica?Din cateva luni ,tot probleme sant cu transportul,asteapta abonatii cu abonamentele in buzunare si scumpe si nu sant autobuze la ora respective,cica s-au defectat.Si azi dimineata,la ora de varf cand copiii trebuiau sa mearga la scoala ,au stat dupa autobuze si au intarziat la scoala?In Targu Mures transportul e gratis pt.copii.Aici si scumpe ,si in conditii sub orice critica,stau ca si sarmalutele inghesuiti unul intr-altul? Daca nu ne-am mai face noi salariatii si copiii abonament i-ar plimba pe pensionari toata ziua gratis?Ca si profita unii pensionari de abonament,toata ziua se plimba de Colo in Colo ,fara rost.O FIRMA DE TAXI MAXI AR FI BINE VENITA sa vedem ce venit ar mai avea TRANSPORTUL LOCAL?

 • 9 martie 2019 la 19:45
  Permalink

  Pentru contribuabil
  Sa nu va mirati de nimic, jumate din functionari sunt angajati pe pile politice sau a unor directori din Primarie. Marele necaz este ca nu se pricep la nimic si sunt si foarte plini de ei.

 • 8 martie 2019 la 12:15
  Permalink

  De cateva zile stau cu un mare nod in gat, de felul cum am fost tratata de un angajat de la taxe si impozite, (un angajat mult prea plictisit) in momentul in care am vrut sa inregistrez achizitionarea un autoturism, am fost foarte ocupata deoarece lucrez la Tarnaveni si Targu Mures, am rugat un coleg sa imi inregistreze autoturismul la taxe si impozite pt. a plati impozit, bani din care traieste dansul si pe care noi nu ai castigam asa de usor ca el.
  Nu a binevoit sa inregistreze autoturismul pe motiv ca trebuie sa merg personal ( nu vad de ce nu se poate, in cazul in care noi dam bani nu ei ne dau noua) am dat fuga si mi sa facut observatie ca nu am mers personal pe un ton urat ( m-am simtit foarte prost, pe banii mei) lipsea contractul de vanzare cumparare, a revenit colegul cu contractul.
  Domnul avea o problema, era foarte curios ” cine-i doamna asta agitata”?
  Domnule plictisit, doamna asta agitata este un bun contribuabil.
  Ajunge Domnilor!!!
  Din pacate inca nu realizati ca traiti pe spinarea noastra, Pretindem sa fim tratati cu intelegere si respect.
  Nu va mai permitem sa ne umiliti!!!!!

 • 1 martie 2019 la 18:07
  Permalink

  polisisti (cu P mic) locali care se plimba toata ziua prin parcarea de la PROFI pentru a face poze cum sunt parcate masinile, rog sa-i transmita PRIMARULUI si cate cratere si cat de mari sunt. Este imposibil sa parchzi intre marcaje, cre abia se mai vad.

 • 22 februarie 2019 la 16:02
  Permalink

  tarnaveniul bate pasul pe loc de la revolutie. involueaza in loc sa progreseze.cascati bine oameni buni pe cine puneti stampila de vot.

 • 21 februarie 2019 la 15:05
  Permalink

  Sunt multe primarii care au demonstrat ca se poate din pacate la primaria Tarnaveni se merge pe deviza ,, lasa merge si asa ” Fara implicare fara rezultate !

 • 21 februarie 2019 la 14:29
  Permalink

  Ce a facut primarul in faimosul nostru municipiu ,a atras investitori pt a crea locuri de munca ? Da o firma de cabluri si cam atat cu asta se lauda de cativa ani.Cu stam cu infrastructura in oras cu canalizarea cum arata scolile ? Ca dupa razboi dar vom avea o mega piata .Intrebarea este cu ce costuri? Isi vor permite producatorii locali sa inchirieze o masa sa poata sa isi vanda marfa la preturile care vor fi?

 • 21 februarie 2019 la 10:45
  Permalink

  Da toata stima pt domnul primar al comunei Adamus un om in adevaratul sens al cuvantului,un om caruia ii pasa de comunitatea pe care o conduce atat de bine.Felicitari!

 • 20 februarie 2019 la 22:21
  Permalink

  Felicitari Primariei Adamus si domnului primar un om cu adevarat dedicat cetatenilor si comunitatii . Cum reuseste domnul primar din Adamus sa realizeze atat de multe pt comuna si in Tarnaveni nu se poate face nimic? Sa nu mai vorbim despre angajatii primariei care si-au primit toate drepturile si nu au fost,, obligati” sa ceara 5 zile fara plata ,, cica sa munceasca in strainatate ”Va asteptam sa candidati si in municipiul nostru sigur se va schimba in bine totul, sa aratati ca se poate.

 • 20 februarie 2019 la 7:24
  Permalink

  Primarul trebuia să gândească prima dată variata ocolitoare pe urmă demolarea podului în totalitate.

 • 17 februarie 2019 la 20:29
  Permalink

  Să termine piaţa in Aprilie? VISE.
  Să termine podul in 9 luni tot vise.
  Noi scriem aici si alţii fac bani.
  Nu vedeţi că toata România se duce de râpă?

 • 17 februarie 2019 la 18:44
  Permalink

  Doamne fereste…ce v-a apucat asa cu Blajul? O vi vreun Silicon Valley si eu inca nu am aflat? De cand a devenit polul economiei mondiale de il dati atata ca exemplu?
  E un amarat de oras care nici macar transport in comun nu are. Nu tare m-as mira sa aflu ca majoritatea locuitarolor au WC-ul in spatele casei.
  Faptul ca in momentul de fata Bosh este in oras si a ridicat un pic nivelul de trai il face cel mai important oras de pe glob? Oameni buni e chestiune de moment. Nu va mai sta mult Bosh-ul la Blaj. Si atunci ce o sa mai ziceti de Blaj?
  Cei care laudati atat de mult Blajul, de ce nu va mutati acolo? Cine va opreste?

 • 16 februarie 2019 la 20:57
  Permalink

  Zona fost Combinat sa prospere? In momentul in care va apartine de Primaria din Adamus.Daca s-ar face un sondaj 80 % din populate ar fi de acord sa treaca la comuna Adamus.Doar cei “favorizati ” ma refer la Blocul “Afumat” si o parte din “neamurile” blocului nu ar fi de accord. Nu ne gandim prea departe la Primaria din Blaj

 • 15 februarie 2019 la 21:42
  Permalink

  Se găsesc pe net senile de vânzare pentru autoturisme, nu pot sa dau link-ul ca nu mi-l publica proprietarul site-ului.
  Se zice ca în tot răul e și un bine ,totuși, zona Fost Combinat s-ar putea sa prospere datorita traficului , greu de crezut dar cu cat se prelungește durata de construcție a podului vom avem numai de câștigat. Comercianții din zona sa se gândească bine sa profite de aceasta oportunitate ,dacă nu sunt ,să-și mute afacerea
  Vulcanizările și atelierele auto de asemenea ….
  Cei care dețin case sau proprietăți acum e momentul sa vândă …
  Sau poate cine știe ,cu timpul o sa ne ia județul Alba sa fim parte din Blaj …sa avem și noi asfalt și canalizare…sa scăpam de minciuni și demagogi care de-a lungul timpului și-au bătut joc de acest oraș !

 • 15 februarie 2019 la 20:03
  Permalink

  Auzi Nebunie ! O salvare va sta de cealaltă parte a podului cât se va lucra. De unde se va mai lua una ca și așa sunt insuficiente ? Și va avea un echipaj permanent sau același echipaj va alerga cu targa de la o mașina la alta ? Și dacă va fi o gravida sau un infarct ce vor face ? Iar blocarea unei mașini de pompieri fără echipaj va fi ineficienta și înseamnă reducerea puterii de intervenție in ambele părți . Cine a gândit așa ceva, cred ca nu la rezolvarea problemelor s-a gândit ci doar ca fațada pentru acoperirea neputinței pentruca nu au prevazut o alternativa la podul care se va demola și acum e prea târziu. Dar despre traficul greu de la și spre Iernut de ce nu se spune nimic ? Pe unde va fi dirijat ? Noi nu trebuie sa stim ?

 • 15 februarie 2019 la 19:30
  Permalink

  @daniel

  atunci castiga, castiga….completezi tu pe linia punctata.

 • 15 februarie 2019 la 17:41
  Permalink

  Cred ca podul va fi gata chiar înainte de alegeri iar bucuria revederii noului pod se va solda cu un vot favorabil Marelui Arhitect !

 • 15 februarie 2019 la 12:30
  Permalink

  stati sa vedem daca termina piata in aprilie. daca nu, nu mai are rost sa se apuca de pod ca nu il termina nici in 5 ani.

 • 13 februarie 2019 la 11:35
  Permalink

  Comentam degeaba aici pe site din pacate orasul este penelizat din temelii inclusiv femeia de la Wc public este membru de partid.

 • 10 februarie 2019 la 20:09
  Permalink

  O petitie online prin care sa cerem guvernului Romaniei sa faca verificarile necesate in Primaria din Tarnaveni sa aflam si noi locuitorii orasului cei care suferim cei care suportam de ani de zile toate aceste nedreptati ce se intampla in administratia orasului unde sunt banii nostri ?

 • 9 februarie 2019 la 8:11
  Permalink

  Cei din media ar fi frumos sa participe la un examen sustinut in Primaria Tarnaveni sa vedeti cum se desfasora acesta, cum cei care ,,trebuie ” sa promoveze examenul pot sintetiza sute de pagini in 5 pagini si se prezinta cu ele in ziua examenului..Toata lumea din sala stie cine va promova examenul care sunt ,, alesii ”, Cat de redus trebuie sa fii sa te expui in halul acesta ? Cum sunt ,, alesii ” la fel este si performanta in administratia orasului.Nu exista egalitate la sanse!

 • 9 februarie 2019 la 7:38
  Permalink

  Ar fi bine sa cerem o verificare sa vedem cum au fost facute angajarile pe posturi sa plece cei care nu au competenta sa fie angajati .Salar mai mic decat minim nu se poate si asa sunt in momentul de fata. Corpul de control al guvernului trebuie sesizat sa faca verificari.

 • 9 februarie 2019 la 7:20
  Permalink

  Cum se fac angajarile in Romania? Vezi stirea legata de falsul medic estetician.Dar intrebarea este cum se fac angajarile in administratia orasului Tarnaveni ? Pt un post sunt angajate 4-5 persoane in realitate o singura persoana este abilitata sa faca munca respectiva si este capabila sa o si faca restul sunt de-ai ,,nasului” cu ,,mapa ” sa nu spunem cu ,,plicul”. Daca se cere sa se faca o verificare privind angajarile facute vor iesi la iveala multe ,,surprize ” gen stirea zilei.

 • 8 februarie 2019 la 22:10
  Permalink

  Smart City. se degradeza …..
  ne ducem cu toții de râpa .. anal.fabetii incearca sa se exprime total anal..gramat
  si soarele rasare !!!!

 • 8 februarie 2019 la 21:52
  Permalink

  anal.fabetii au ajuns sa scrie in spatiul public

 • 8 februarie 2019 la 16:48
  Permalink

  e clar ca urmeaza concedieri in primarii inclusiv in a noastra mai devreme ori mai tarziu.

  primii pleaca cei care nu sunt ai nasului. dar nu ar fi mai bine sa reducem salariile la toata lumea si sa nu dam pe nimeni afara ?

 • 7 februarie 2019 la 19:05
  Permalink

  Buna seara..este corect ca la nici macar 100 de metri dupa ce intri pe strada Prefect Vasile Moldovan familia O. sa tina ditamai tirul parcat pe marginea drumului si sa incurce rau de tot circulatia?? A trecut cineva pe acolo sa vada ca din cauza acestui tir nu este vizibilitate deloc atunci cand urci si riscul de a face un accident este foarte mare? Sau oare aceasta familie nu poate fi obligata sa isi plateasca un loc de parcare undeva si sa lase drumul liber? Pacat ca nimeni nu vede ce fac altii decat dupa ce se poate intampla o nenorocire.. …

 • 5 februarie 2019 la 14:36
  Permalink

  si drumul spre adamus -dambau plin de gunoaie si gropi ,bine ca s-a marit impozitul si numarul de angajati ai primariei,voi plati esalonat pa na in decembrie.

 • 1 februarie 2019 la 21:24
  Permalink

  Daca tot vreti sa eliberati orasul,pardon municipiul,de masinile care ocupa domeniul public se poate incepe cu vechiturile care sint la intrarea dinspre Medias sau la Baragan si se vad si in cartiere masinile cu “cintec”fara a fi nevoie sa se ceara acte suplimentare de la marea majoritate a propietarilor de masini

 • 26 ianuarie 2019 la 19:52
  Permalink

  Ce chestie .. și când te gândești ca Dragnea sta sa facă pușcărie pentru 2 angajări aiurea…
  Unde-i bai fraților LEGEA în fata căreia suntem cu toții egali ?

 • 24 ianuarie 2019 la 13:59
  Permalink

  Ma bucur ca a-ți făcut în stațiile de autobuz coperis și băncuțe. Va rog ca o persoana de la social sa șteargă de praf la câteva zile băncuțele pentru ca momentan sant asa de murdare ca nu poți sa șezi.

 • 23 ianuarie 2019 la 22:35
  Permalink

  Nici nu-I de mirare…..
  Priviți cine conduce Creșa , veți înțelege pe ce criterii s-au făcut angajările și pe mana cui sunt dați copilașii noștri !

 • 23 ianuarie 2019 la 20:49
  Permalink

  Am citi astăzi in Cuvântul Liber ca in Tarnaveni curge numai lapte și miere . Șomajul cel mai mic, investitori potenți , nivel de trai in continua creștere, infrastructura modernă și câte altele ! Ce n- am înțeles e de ce se lauda primarul cu asta ? Din cele 14 milioane de euro fonduri europene, numai 300 de mii sunt meritul lor( Creșă ). Apa și canalizarea ( 10 milioane euro) sunt atrase și executate de Aquaserv, pe un program început pe vremea domnului primar Popa. Trei milioane de euro sunt atrași de Organizația rromilor iar Primăria este partener ( proprietar al blocului afumat ). Dar poate ne spune cu ce a ajutat firmele din Tarnaveni. Cu taxe și impozite mărite ? Poate o anumită firma a fost ajutata dar dezvoltarea celorlaltor nu e meritul Primăriei , dimpotrivă . Mai spune ca lucrările la Piața au început in toamna și trebuiau terminate la sfârșitul lui Ianuarie. Nu știam ca Iulie este luna de toamna și nici ca 9 Ianuarie este sfârșitul lunii. Cât despre noul pod ( necesar) de ce nu S-a cerut o varianta provizorie ? Un an sa mergi tot prin Adamus este criminal. La fel de criminal pentru salvare sau pompieri.

 • 22 ianuarie 2019 la 20:41
  Permalink

  Pt.localnic
  Fiecare primar si-a adus oamenii lui in primarie,socoteste mandatele din 1989 incoace si ajungi la inghesuiala din birourile primariei

 • 22 ianuarie 2019 la 8:07
  Permalink

  Ce fel de firma de transport asigura transportul local in Tarnaveni ?
  Cum poate lasa un oras fara mijloc de transport pana la ora 12 ?
  Sper sa cedeze locul unei firme care poate asigura autobuze decente nu din anii 80 cum sunt acum
  si care sa circule macar din jumatate in jumatate de ora !!!!!!!!
  Suntem municipiu nu ??????

 • 21 ianuarie 2019 la 21:43
  Permalink

  Ai dreptatae localnic. Salariile din primarie nu sunt mari. Sunt URIASE in raport cu calitatea si cantitatea muncii depuse si competenta lor.

 • 21 ianuarie 2019 la 16:46
  Permalink

  Pt. cetatean. Salarile din Primarie nu sunt mari. Mare este numarul functionarilor, care au fost angajati in ultimi 3…4 ani

 • 21 ianuarie 2019 la 7:38
  Permalink

  Ar fi frumos sa vedem ce fac angajatii primariei Tarnaveni cand ar trebui sa fie la munca in cele 8 ore de servici ? Birourile sunt ticsite ,arhipline 5-8 angajati intr-un birou Daca verificati nici 10% din angajati nu muncesc fac orice in afara de munca.Rezolva problemele personale fac cumparaturi orice altceva doar ,,timpul trece leafa merge” si noi platim salariile nesimtite ale,, unora” , nu generalizam sunt si angajati cu salarii putin peste minim si nu sunt putini.

 • 20 ianuarie 2019 la 16:37
  Permalink

  Ai perfecta dreptate Cristi. Cine crede ca firma Bosch va sta vesnic in Blaj, se inseala amarnic. Nu mai sunt vremurile de odinioara. Daca va gasi nalte avantaje in alta parte, aceasta firma va disparea mai repede decat a aparut… Toata lumea lauda Blajul ca a facut si a dres… Habar nu are nimeni ce terenuri a detinut acest oras ca sa poata oferi firmelor care vor sa investeasca. Primaria din Tarnaveni ce poate oferi investitorilor ? Nimic, pentru ca nu are ce sa ofere: Terenuri pentru construirea unei fabrici – NU, Personal calificat in anumite meserii -NU, Persoane doritoare de a munci- NU, Cale ferata nationala -NU, sosea Europeana-NU, etc, etc. Si atunci, cu ce sa stam in fata “investitorilor” ? Cu pensionarii in proportie de 50 % din populatia activa ?

 • 18 ianuarie 2019 la 15:52
  Permalink

  Interpelare publica Domnului Primar !
  Ați crescut și in 2019 salariile in Primăria Tarnaveni ? Chiar dacă S-a majorat salariul minim, nu era obligatoriu sa le cresteti pe toate. Alte primarii au înghețat restul salariilor punând mai mulți bani la investiții.

 • 18 ianuarie 2019 la 7:22
  Permalink

  Drumul spre Faliment si Topul Rusinii cand nu mai ai bani sa platesti salariile nu ai bani nici pt investitii practic nu ai bani pt nimic, asta urmeaza.Speram ca primaria din Tarnaveni sa nu ajunga in acest top daca cei care ne conduc vor aplica masurile care se impun si vor face schimbarile atat de necesare, prea mult au mers pe deviza,,Merge si asa ”

 • 17 ianuarie 2019 la 14:15
  Permalink

  Ideea era sa aduci si alte firme nu doar una. Asta insemana dezvoltare. Nu ca ai Bosh-ul in oras si iti plateste taxe si impozite si cateva salarii. Sa incerci sa te dezovolti. Sa creezi oportunitati. Sa creezi concurenta. In cazul in care o firma trebuie sa se retraga din diverse motive sa ai si alte optiuni. Daca tu asta ai inteles din ce am zis anterior imi pare rau. Bucura-te ca inca 2-3 ani au unde lucra 2000 de oameni (sau cati or fi). Si pe urma acesti oameni vor migra din nou sau vor fi someri.

 • 17 ianuarie 2019 la 9:06
  Permalink

  Are dreptate Cristi cu “hai sa fim seriosi”. Asa e, trebuie sa fim seriosi.
  Decat sa vina vreo firma serioasa, sa asigure atatea locuri de munca, sa contribuie la bugetul local si apoi (poate odata) sa plece, mai bine sa nici nu vina.

 • 16 ianuarie 2019 la 21:41
  Permalink

  Hai sa fim seriosi…Blajul nu a dat nicio lovitura. Totul e de moment exact cum a fost si la Tarnaveni. Un oras constuit in jurul combinatului. E chestiune de moment pana cand va pleca si Bosh-ul de la Blaj si totul va reveni la situatia de dinainte.

 • 16 ianuarie 2019 la 18:33
  Permalink

  Pt Robi

  Conform regulamentului existent, parcarile de resedinta se pot plati pana la 31 ianuarie, dupa aceasta data existand riscul de-a ramane fara el. Veti merge mai intai la cam 17 in Primarie (acolo completati un formular la care atasati permisul vechi – cel verde), platiti la Serv impozite peste drum de crama (84 parcare simpla, 240 parcare acoperita), pe urma asteptati acasa permisul nou de parcare.

 • 16 ianuarie 2019 la 12:11
  Permalink

  De cateva ori am dat exemple de localitati cu conducatori destoinici, dedicati cetatenilor, doritori si capabili sa dezvolte “urbea”.
  De cate ori citesc astfel de exemple pozitive, care demonstreaza ca se poate si comparand cu starea acestui pseudo-municipiu al nostru, imi tot aduc aminte de versurile celebrului cantec “Buna tara, rea croiala, mama ei de randuiala…” etc.

  E vorba de vecinii nostri din Blaj. Cateva citate:
  ” Blajul a reuşit să dea marea lovitură. Dintr-un oraş subdezvoltat, a devenit un exemplu de succes, odată cu sosirea în judeţul Alba a unui mare investitor german. Numai prin plata taxelor şi impozitelor, firma acoperă 65% din bugetul local.
  Peste 3.000 de oameni lucrează acum la filiala companiei germane din Blaj. Pentru mulți a fost șansa unei recalificări spre o carieră de succes.”

  Iar noi sa fredonam continuarea la amintitul cantec.

 • 15 ianuarie 2019 la 14:41
  Permalink

  Pana la ce data se pot platii locurile de parcare, ca sa nu fie pierdute si platite de altul?

 • 14 ianuarie 2019 la 13:31
  Permalink

  GASIT DUMINECA PE STR.LACRAMIOAREI ZONA ELECROSERV BOZIAS, 3 CHEI IDENTICE,PROBABIL DE USA INTRARE TELEFON 0772717659

 • 14 ianuarie 2019 la 7:48
  Permalink

  Specialistii care gestioneaza banii orasului trebuie urgent inlocuti daca nu vreti o Primarie in faliment!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.