RecentStirea zileiStiri locale

“Ştafeta Veteranilor INVICTUS” trece azi prin Târnăveni

“Ştafeta Veteranilor INVICTUS” – ediţia a X-a este un eveniment organizat la nivel naţional sub egida Ministerului Apărării Naţionale cu scopul de a promova memoria eroilor români prin intermediul sportului.

Activitatea se desfăşoară în perioada 05-25 octombrie 2022 şi presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către una din culorile drapelului tricolor, pe trei trasee diferite. Alergătorii însoţiţi de biciclişti, au pleacat din Bucureşti, Pitești și Călărași pe 05.10.2022. Toate cele trei trasee reunite la Carei, de Ziua Armatei României, vor întregi drapelul tricolor, reevocând astfel momentul din 25 octombrie 1944 şi cinstind eroii si veteranii României care s-au jertfit pentru ca noi, astăzi, să avem un loc căruia îi putem spune acasă.

Ştafeta va traversa judeţul Mureș, inclus în traseul galben, în zilele de 12 şi 13 octombrie. Ca în fiecare an, volutarii Invictus din Târgu Mureș vor participa și anul acesta și vor purta ștafeta galbenă pe traseul Târgu Mureș – Oarba de Mureș – Târnăveni – Mediaș. Vom alerga cu Drapelul Naţional, ne vom opri la monumentele ridicate în cinstea militarilor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm, ne vom aduce aminte de străbunicii şi bunicii care au luptat pentru libertatea noastră.

Cu acest prilej, Garnizoana Târgu Mureş a organizat Joi, 12 octombrie 2023, începând cu ora 17.00, o ceremonie publică de primire a Ștafetei Veteranilor în Piața Teatrului din Târgu Mureș, urmând ca în dimineața zilei de 13 Octombrie, la ora 06.30 ștafeta galbenă să plece purtată de volutarii Invictus mureșeni către orașul Mediaș.

Menționăm că echipele de ștafetă sunt formate din voluntari civili și militari, sportivi de performanță sau amatori și militari răniți – componenți ai Invictus Team România la Jocurile Invictus.

Fie că sunteţi sportivi profesionişti sau amatori, vă invităm să alergaţi/ pedalaţi alături de noi la Ştafeta Veteranilor! Oricine este binevenit să se alăture acestui eveniment sportiv.

Citește articolul complet