Starea de alertă se prelungește cu o lună de zile. Deciziile luate

Potrivit lui Orban, în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, s-a aprobat în unanimitate următoarea Hotărâre:

* Articolul 1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul ţării pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17 iunie 2020;

* Articolul 2 – Măsurile de prevenire şi control al infecţiilor generate de virusul SARS-CoV-2 necesare a fi adoptate începând cu data de 17 iunie 2020, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa care face parte din prezenta Hotărâre;

* Articolul 3 – Prezenta Hotărâre se comunică tuturor componentelor sistemului naţional de management al situaţiilor de urgenţă pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora.

Slujbe religioase în biserici, cu participarea credincioșilor

Prim-ministrul a adăugat că, în cadrul CNSU, s-a luat, printre altele, şi decizia de a permite oficierea de slujbe publice şi în interiorul bisericilor.

Patriarhia Română a transmis că ”a primit cu bucurie decizia intens așteptată și integral justificată a autorităților” de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioșilor, în condițiile respectării unor reglementări limpezi și încă necesare.

”Ca și până acum, Biserica Ortodoxă Română va respecta exemplar regulile de natură sanitară și le va reitera constant în recomandările pe care le va face credincioșilor săi. Este esențial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieții noastre sociale. Acest lucru ne privește pe fiecare în parte și ne solicită responsabilitatea personală. Credința autentică civilizează, rodește atenție morală, grijă și respect față de celălalt. De aceea, credința onorează în cel mai înalt grad. Ca și respectarea ei.” – se arată într-un counicat al Patriarhiei.

Ce conține Hotărârea de Guvern privind prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă

Sursa: Pro TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.