RecentStiri locale

Statul a oprit raportările pentru gripă dinainte de Paști

Ironic sau ca în bancuri, în România noul coronavirus pare a fi eradicat gripa sezonieră. Rapoartele săptămânale cu privire la 4 alte virusuri gripale și a incidenței deceselor au fost sistate încă dinainte de Paști, după ce primele sincope în ceea ce de ani de zile a fost o informare constantă au apărut de la instituirea stării de urgență.

În timp ce statul a reușit să testeze și să introducă în statistici peste 15.000 de cazuri de COVID-19, iar decesele asociate acestora ar fi depășit 1.000 de subiecți, gripa sezonieră a dispărut cu totul de pe radarele autorităților. Raportările s-au oprit brusc înainte de Paști, când numărul de infectări era situat la 1.925 de cazuri, iar decesele au rămas în număr de 73, cu 63% mai puțin decât cele 197 de cazuri mortale prinse la același moment în timp, respectiv la jumătatea lunii aprilie, pentru anul 2019.

Că statul a a avut abordarea „Totul pentru COVID!” se vede cel mai bine în cazul orașului Suceava, care numără în statisticile oficiale aproape 3.300 de infecții cu noul coronavirus, care a fost intens prezentat în media drept „focar de coronavirus”, care a avut spitalul pus sub conducerea unor medici militari, dar care în raportările privind gripa sezonieră a rămas la zero cazuri.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/social/infografic-statul-oprit-raportarile-gripa-dinainte-pasti-toata-lumea-s-ocupat-covid-explicatie-autoritatea-resort-focarul-coronavirus-suceava-zero-cazuri-gripa-2020-19359927

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *