Iubesc Transilvania

Știai că frunzele de ridichi sunt comestibile?

Data viitoare când cumperi ridichi, nu mai arunca frunzele. Nu numai că le poți pregăti ca pe orice altă legumă cu frunze verzi, ci pot avea și anumite beneficii pentru sănătate.Adevărul este că nu există multe studii cu privire la proprietățile lor. Cu toate acestea, oamenii au folosit mult timp ridichile ca adjuvant pentru a trata anumite afecțiuni ușoare, cum ar fi febra, durerea în gât, tulburările biliare și inflamația.

Datorită conținutului lor scăzut de calorii, poți include frunzele de ridichi în orice dietă pentru a profita la maxim de beneficiile lor. De fapt, poți să le amesteci cu salată sau cu alte legume cu frunze verzi și să le savurezi.

Frunzele de ridichi pot ajuta la facilitarea digestiei. Deși lipsesc încă dovezi științifice care să le demonstreze efectele, anumite studii pe animale sugerează faptul că fibrele acestora pot fi responsabile de acest beneficiu. Într-adevăr, cercetările publicate de Organizația pentru Alimentație și Agricultură din Statele Unite afirmă faptul că această parte a plantei poate îmbunătăți funcția gastrointestinală și metabolismul grăsimilor.

Au efecte asupra diabetului

Diabetul este o boală în care nivelul glicemiei crește peste parametri normali. Această afecțiune este destul de răspândită pe glob și este cauzată de producția redusă de insulină a pancreasului sau de rezistența țesuturilor la acțiunea sa.

Citeste continuarea

Sursa: Iubesc Transilvania România