Subvenții totale de 1 milion lei pentru angajarea tinerilor în agricultură, acvacultură și industrie alimentară

Guvernul a stabilit valoarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industrie alimentară, aferent anului 2020, la 1 milion de lei. Executivul a completat în acest sens normele metodologice de aplicare a Legii nr. 336/2018 privind aprobarea programului.

Angajatorul fermier care face dovada angajării a doi tineri beneficiari ai programului beneficiază de următorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoană astfel angajată: a) 1.000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură și/sau industrie alimentară; b) 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum și cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii și/sau industriei alimentare; c) 500 lei pentru persoanele fără studii.

De asemenea, pentru a beneficia de subvenție, angajatorii fermieri au obligația de a încheia cu tinerii contracte individuale de muncă cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puțin de 12 luni.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/agribusiness/subventii-totale-de-1-milion-lei-pentru-angajarea-tinerilor-in-agricultura-acvacultura-si-industrie-alimentara-19349219

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.