Succesul ţi-l dă munca, nu o foaie de hârtie


Drumul unui antreprenor nu are cum să arate niciodată ca al altuia. Vorbim aici, desigur, despre antreprenorii care nu au niciun fel de susținere financiară în spate și care trebuie să pornească de la zero, mânați doar de ambiția de a reuși să ajungă acolo unde își doresc.

Un astfel de exemplu este Nathan Ruff, din Bellevue (Washington, Statele Unite ale Americii). Avea doar 12 când a început să le ude florile vecinilor și când a învățat ce înseamnă să primești bani pentru ceva ce faci cu mâna ta.

A fost prima lui întâlnire cu ceea ce înseamnă o afacere. Și a continuat să lucreze pentru alții până la 20 ani, când și-a deschis propria lui companie de web design și branding, OneNine, care acum generează un venit anual de șase cifre, potrivit Tennessean.com.

În opinia lui Ruff, facultatea nu este pentru oricine. Deși este conștient de valoarea învățământului superior, a simțit că poate să-și deschidă propria lui afacere indiferent de rezultatele lui școlare. S-a înscris la facultatea din Nashville, dar s-a retras după trei semestre ca să se poată concentra în totalitate pe businessul lui.

„Cheia succesului este să muncești din greu. Ceea ce dă valoare este munca, nu o foaie de hârtie. Mai ales dacă ai de gând să ai propriul tău spectacol”, subliniază tânărul antreprenor.

Nathan Ruff povestește că printre clienții OneNine s-a numărat și Nashville Armory, companie căreia i-a refăcut website-ul. După aceea, Ruff a căutat și alte afaceri care activau în domeniul armelor și a observat că multe nu erau prezente și în online sau că aveau website-uri, dar necesitau îmbunătățiri. Astfel, trei dintre aceste companii au devenit clienții OneNine.

Pentru cei care vor să fie antreprenori, Ruff are câteva sfaturi: „Înainte să-ți faci griji legate de birocrația specifică deschiderii unei afaceri, concentrează-te, mai întâi, pe atragerea clienților. Dacă vrei să fii antreprenor, apucă-te de treabă! Doar așa vei învăța”.

Sursa: cariereonline.ro