RecentStirea zileiStiri locale

Supercupa României la volei şi concert Voltaj la inaugurarea primei săli polivalente din judeţul Alba la Blaj

Prima sală polivalentă din judeţul Alba, o investiţie de 12 milioane de euro, va fi inaugurată în municipiul Blaj în 30 septembrie, cu Supercupa României la volei masculin şi feminin şi cu un concert Voltaj, potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES.

“Sala Polivalentă ‘Alba Blaj’ va fi inaugurată sâmbătă, 30 septembrie, cu Supercupa României la volei, un cuplaj voleibalistic de excepţie, în cadrul căruia se vor întâlni cele mai bune echipe de volei masculin şi feminin din România, totul culminând cu un superconcert Voltaj. De la ora 16:00, se vor întâlni campioana României, Arcada Galaţi, şi câştigătoarea Cupei României, SCMU Craiova, la masculin, iar de la ora 19:00 va avea loc partida dintre Volei Alba Blaj, campioana României, şi CSM Lugoj, câştigătoarea Cupei României, la feminin. Ziua se va încheia cu un superconcert Voltaj, programat în jurul orei 22:00”, se menţionează în comunicatul transmis de către Primăria municipiului Blaj.

Printre surprizele pregătite de organizatori se numără, potrivit sursei citate, şi spectacole de majorete şi spectacole cu lasere şi lumini.

Biletele pentru “Marea Inaugurare” a Sălii Polivalente “Alba Blaj” vor fi puse în vânzare de miercuri. Preţul unui bilet este de 15 lei.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Blaj şi Federaţia Română de Volei.

Practic, în 30 septembrie se vor juca în Sala Polivalentă primele meciuri oficiale de volei.

Cu o capacitate de aproape 2.000 de locuri pe scaune, care respectă toate standardele naţionale şi europene pentru competiţiile sportive de volei, handbal, baschet şi tenis, noua sală polivalentă va găzdui din toamnă meciurile echipei feminine “Volei Alba Blaj”, care a cucerit în acest an al şaptelea titlu naţional şi a disputat, de asemenea, finala Cupei CEV, a doua competiţie valorică intercluburi din Europa.

Potrivit unui parteneriat încheiat cu federaţia de profil, meciurile naţionalei de volei feminin se vor desfăşura la Blaj timp de cinci ani.

Investiţia, în valoare de aproximativ 12 milioane de euro, a fost realizată din fonduri locale şi judeţene. Iniţial, ea a fost estimată la 6,5 milioane de euro. AGERPRES