Suplimentarea bugetului nu a fost aprobată de consilieri la Târnăveni

Luni 5 octombrie a avut loc o şedinţă extraordinară de consiliu care a avut două puncte pe ordinea de zi. Dacă cel de-al doilea proiect referitor la aprobarea cotizaţiei municipiului Târnăveni la Asociaţia ADI Ecolect Mureş a fost aprobat, primul punct care prevedea validarea modificărilor efectuate asupra bugetului municipiului Târnăveni şi rectificarea bugetului general a fost respins.

Proiectul respins prevedea suplimentarea bugetului local cu sume provenite din încasări de taxe şi impozite, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice destinate reabilitărilor de străzi şi de la Consiliul Judeţean Mureş care constau în finanţarea şi întreţinerea drumurilor comunale şi judeţene, valoarea totală fiind de 1.499.000 de lei.

Primarul Sorin Megheşan şi-a exprimat regretul pentru faptul că “Consilierii locali consideră lupta politică primordială, uitând de priorităţile şi nevoile oraşului. Fiind prezenţi doar 12 consilieri, votul a doar 9 dintre aceştia în favoarea proiectului a fost insuficient, deoarece în situaţia aprobării bugetului este necesară o majoritate simplă, de minim 10 consilieri la Târnăveni. Au votat pentru proiect consilierii: Bunea Teofil, Ciulea Pavel, Fodor Iosif, Mândroiu Armina, Modorcea Ovidiu, Torok Cristina, Şerban Mariana, Vodă Mircea şi Pop Paula şi s-au abținut Stanislav Piaskovski, Mihăilescu Alin si Toma Georgeta.”