Surprinşi în timp ce încercau să mituiască un poliţist

2_11

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au prins în flagrant doi bărbaţi care încercau să mituiască cu 100 de Euro un agent de la Poliţia Rutieră Mureş pentru a-i restitui unuia dintre ei permisul de conducere.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie, în data 15 iunie un agent de poliţie din cadrul IPJ Mureş – Serviciul Rutier a formulat un denunţ cu privire la faptul că în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu l-a depistat în trafic pe G.M., care a trecut pe culoarea roşie a semaforului, motiv pentru care i-a reţinut permisul de conducere.

‘Cu această ocazie, G.M. şi G.G. au oferit poliţistului o sumă de bani, în mod repetat, în scopul de a nu reţine permisul de conducere. Poliţistul a refuzat categoric şi, întrucât persoana depistată a insistat, s-a dispus organizarea şi realizarea activităţii de prindere în flagrant. Ca urmare a denunţului formulat, la data de 17.06.2016 ofiţerii SJA Mureş, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au organizat acţiunea de prindere în flagrant, prilej cu care cei doi au fost surprinşi în timp ce ofereau agentului de poliţie suma de 100 Euro, în scopul menţionat’, se arată în comunicatul DGA.

Documentul precizează că, după audierile efectuate de procuror, a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de cele două persoane, sub aspectul comiterii infracţiunii de dare de mită.

DGA a precizat că agentul de poliţie a participat, în anul 2015, la o activitate de instruire, iar în luna mai 2016 la o activitate de informare.

AGERPRES