Tabăra excelenței 2015

Pentru al treilea an la rând Fundația Buckner în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș organizează tabăra excelenței prin care îi răsplătește pe copiii găzduiți în Casele de tip familial de pe raza județului Mureș pentru rezultatele bune la învățătură și pentru realizările sau comportamentul lor exemplar.

Anul acesta, tabăra are loc în perioada 12-17 iulie în apropierea localității Vlăhița, la Tabăra Creștină Harghita, și reunește 39 de copii, adolescenți și tineri cu vârste cuprinse între 4 și 22 de ani pentru cinci zile de activități variate specifice taberelor, printre care: activități sportive, jocuri, proiecte de îndemânare și lucru manual, discuții, povestiri educative, dansuri, concurs de talente, filme, și bine-nțeles drumeție și foc de tabără. Dar cu precădere, tabăra își propune să dea ocazia tuturor participanților – fie ei beneficiari sau organizatori să se cunoască, să râdă și să petreacă timp de calitate împreună, dar în mod special să lege prietenii care să îi îmbogățească pe toți de-opotrivă. Ca în fiecare an, tabăra este o experiență aparte care creează amintiri unice pentru toți.

Activitățile taberei sunt organizate de către un grup de 18 voluntari din Statele Unite ale Americii, care au venit în România tocmai cu scopul de a participa la această tabără împreună cu alți 7 voluntari ai Fundației care înlesnesc organizarea activităților prin traducere.

Proiectul acesta este un proiect cu tradiție, reglementat prin Convenții de colaborare încheiate anual de Fundația Buckner cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș pentru îndeplinirea scopului comun de a sprijini copiii aflați în sistemul de protecție dar și pentru încurajarea acestora să se remarce prin lucruri pozitive și să se devolte pentru a-și atinge potențialul.