TÂRGUL CETĂȚII, bunătăți de sărbători și daruri de 1 iunie

Între 21-23 mai, are loc, pe Piațeta Cetății din Târgu Mureș, cea de-a doua ediție din acest an a Târgului Cetății.

Ca de fiecare dată, TÂRGUL CETAȚII vine cu multe surprise și noutăți. Pentru că în chiar prima zi a târgului credincioșii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții Constantin și Elena, iar la catolici și reformați, duminică, sunt Rusalii ne-am gândit și la masa de sărbătoare. La Targul Cetății se vor găsi sarmale cu carne și cu păsat, gătite ca la mama acasă. Acestea nu pot fi consummate pe loc, ci se vând la pachet pentru a fi savurate, acasă, împreună cu familia, la un pahar de vin bun. De asemenea, nu lipsesc verdețurile de sezon, cum ar fi sparanghelul, rabarbura și plantele aromatice, pe lângă deja consacratele bunătăți locale: pâine, mezeluri, brânzeturi, gemuri și siropuri de fructe, băuturi,ciocolată de casă, dulcețuri, miere, dulciuri, prăjituri, legume, ulei presat la rece, bere, ceaiuri, vinuri, etc.

Și la capitolul cadouri Târgul Cetății este special. Pentru că ne apropiem de 1 iunie, la târg, se găsesc daruri pentru copii, dar și pentru copiii din noi. Jucării din lemn, obiecte din lemn sculptate sau pictate manual, ceramică, bijuterii, lumânări, lavandă, cosmetice naturale, plante decorative și, în premieră la Târgul Cetății, decorațiuni cu licheni. Majoritatea producătorilor și artizanilor sunt mureșeni, dar, pentru ca oferta să fie cât mai bogată, doritorii pot găsi și produse din Alba, Harghita, Sibiu, Brasov și Cluj.

Purtarea măștii rămâne obligatorie atât pentru producători cât și pentru consumatori. Se recomandă folosirea soluțiilor dezinfectante din dispenserele amplasate la intrările în târg. Toate soluțiile folosite, atât cele pentru dezinfectarea zilnică a pieței, cât și cea pentru mâini sunt avizate de Ministerul Sănătății .

Programul târgului este următorul: vineri, 11.00 – 20.00, sâmbătă și duminică, 10.00 – 20.00. Târgul Cetății se desfășoară o singură dată pe lună, următoarea ediție urmând să aibă loc între 11 și 13 iunie.

Scopul acestui eveniment este acela de a sprijini și promova producătorii locali și de a încuraja consumul de produse alimentare locale și este organizat în parteneriat cu Primăria Târgu Mureș.                                                                             

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.