Târnava Mică a atins cota de apărare joi la Târnăveni

Ieri debitele apei au crescut simțitor pe râul Târnava Mică în secțiunea Bălăușeri și astăzi, în secțiunea Târnăveni ușor peste cotele de apărare. De asemenea s-au acumulat importante cantități de apă în acumulările permanente Bezid și Zetea, a declarat pentru Radio Tg.Mures purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Mureș, Călin Fokt.

Reprezentanții ABA Mureș nu exclud revărsări ale cursurilor de apă din județul Mureș, la noapte sau mâine, în condițiile în care atenționarea hidrologică de cod galben și portocaliu se menține.

Codul portocaliu hidro se menține și pentru bazinele hidrografice din Cluj, Alba, Bihor, Bistrița Năsăud și Timiș, și chiar și roșu pe o porțiune a Crișului Negru în județul Bihor, cel mai lovit de ploile torențiale din ultimele zile.

Și meteorologii au emis avertizări de cod galben şi cod portocaliu de ploi, în 34 de judeţe . Codul galben de instabilitate atmosferică va fi în vigoare până mâine dimineață în Muntenia, Banat, Crişana şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, Dobrogei şi Moldovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.