Tarnaveneanca Ioana Baciu a dat semnalul revenirii pentru CSM Volei Blaj

CSM Volei Alba Blaj a debutat cu dreptul în noul sezon, cu un succes în Liga Campionilor – turul 2 preliminar, 3-2 pe terenul echipei VK Olomouc (23-25, 25-16, 26-24, 25-27, 15-13). Manşa retur se va desfăşura în 30 octombrie, la Sibiu, iar formaţia ardeleană are nevoie de o victorie la orice scor pentru a trece în turul 3 preliminar, ultimul în faza grupelor. CSM Bucureşti este deja calificată în grupele Ligii Campionilor.

Cu o echipă aproape nouă, vicecampioana Europei a avut destul emoţii în faţa unei adversare care şi-a jucat şansa cu ardoare. Relaţiile de joc nu sunt încă închegate după ce au fost aduse nu mai puţin de 11 jucătoare, motiv pentru care Alba Blaj a avut o evoluţie oscilantă. Ardelencele s-au încălzit mai greu, astfel că Olomouc a câştigat primul set cu 25-23.

Ioana Baciu a dat însă semnalul revirimentului, iar după o prestaţie mult mai solidă în actul secund, Alba a egalat la seturi, 1-1. Momentul decisiv al meciul s-a consemnat la sfârşitul setului trei. Gazdele au condus cu 21-18, dar vicecampioana României a jucat cerebral, liberoul Suzana Cebic a scos câteva mingi grele, iar Sonja Newcombe şi-a adus aportul la câştigarea setului, 27-25, cu două puncte importante.

Alba Blaj ar fi putut închide meciul în patru seturi, dar trupa lui Darko Zakoc a ratat două mingi de meci la 24-23 şi 25-24, spre nemulţumirea antrenorului. Setul decisiv le-a aparţinut aproape în totalitate ardelencelor, chiar dacă Olomouc a mai avut o răbufnire de orgoliu pe final, când s-a apropiat la 10-12 şi 13-14. Ioana Baciu a avut ultimul cuvânt şi a închis meciul la 15-13, uşurând, aşadar, sarcina echipei Alba Blaj pentru partida retur.

Darko Zakoc a început meciul cu următoarea formaţie: Lora Kitipova (6p.) – Mariya Karakasheva (0p.), Sara Hutinski (10p.), Ioana Baciu (25p.), Ana Lazarević (13p.), Nađa Ninković (13p.) – Suzana Ćebić (libero 1). Au mai jucat: Sonja Newcombe (16p.) şi Marina Vujović (libero 2).

Sursa foto: Facebook / Volei Alba Blaj

Prosport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.