Tarnaveneanul Balint Bartha a castigat ultramaratonul Etna Trail

Balint Bartha a castigat sambata la pranz ultramaratonul Etna Trail, Italia. Alergatorul de 36 de ani a participat la cursa cea mai lunga: 94 de kilometri, cu 4800 de metri diferenta de nivel.Ultramaratonistul a trecut linia de finish dupa  13 ore, 27 de minute si 42 de secunde. A ajuns aproape in agonie la finish dupa ce temperatura a crescut extrem de mult spre pranz si a ramas fara apa cu 3 kilometri inainte de sosire.

Balint Bartha a castigat ultramaratonul Etna Trail cu un avans de mai bine de jumatate de ora fata de locul 2

Ultramaratonistul nascut in Tarnaveni si care locuieste in Odorheiu Secuiesc a luat startul vineri seara cu o ora inainte de miezul noptii. Pe timpul noptii atmosfera a fost placuta, insa odata cu rasaritul soarelui lucrurile s-au schimbat radical. Traseul a fost unul destul de tehnic: bolovani, lava intarita, praf. „A fost foarte cald dupa ce am coborat de pe Etna in oras. Am crezut ca ma topesc. Cu 3 kilometri inainte de finish am ramas fara apa. Nici nu stiu daca nu am facut insolatie. Sunt portiuni in care trebuie sa alergi pe scurgeri de lava, care s-au intarit si nu se putea alerga. Era plin de bolovani, foarte greu. Sus, sus, langa vulcan e plin de praf, un fel de zgura. Inca nu imi vine sa cred ca am reusit sa castig concursul. Mi se pare incredibil. A meritat din plin efortul”, a declarat Balint Bartha imediat dupa concurs pentru aimx.ro.

Balint Bartha a castigat ultramaratonul de 170 de kilometri Apuseni Ultra Race in 2018, dar si Transylvania 100, iar in urma cu doua saptamani a terminat pe locul 2 Maraton 7500 impreuna cu Szabolcs Takacs.

VIDEO: FINISH Balint Bartha la Etna Trail

Sursa: aimx.ro

One thought on “Tarnaveneanul Balint Bartha a castigat ultramaratonul Etna Trail

  • 30 iulie 2019 la 13:08
    Permalink

    Respect!!!Mult succes in continuare!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.