TÂRNĂVENEANUL VLAD CIURCĂ, ORGANIZATORUL CELUI MAI MARE EVENIMENT DE TEHNOLOGIE DIN REGIUNE

Un târnăvenean, Vlad Ciurcă, a fost realizatorul celui mai mare eveniment internaţional pe zona de tehnologie şi inovaţie din regiune, organizând alături de Oana Petrus, ambii producători executivi ai acestui eveniment, Techsylvania, eveniment aflat la a doua ediţie.

Vlad este Specification Engineer at Skobbler (acq. by Telenav) unde lucrează la aplicaţii pentru dispozitive mobile.

Cluj-Napoca a găzduit în perioada 6-9 iunie, la Casa de Cultură a Studenților, “Techsylvania” care a avut drept scop promovarea comunităților din orașul Cluj-Napoca și din România ca si centre ale tehnologiei recunoscute și confirmate la nivel internațional, dar și stimularea dezvoltării de produse locale. Acesta oferă atât oportunitatea de interacțiune socială cu scopul stabilirii de parteneriate, găsirii de finanțări sau obținerii de mentorat din partea experților, cât și a promovării unor idei tehnice revoluționare din rândul programatorilor români.

Participanții și-au putut demonstra abilitățile într-un hackathon de 24 de ore ce a avut loc în perioada 6-7 Iunie, în urma căruia echipele câștigatoare au primit 4 tastaturi Răzor pentru gaming de la Braintree, ceasuri Pebble, device-uri de la Garmin și gadget-uri precum Onyx Beacons, Leap Motion, Haloband, Metawear, dar și spațiu de birouri de la ClujHub sau o invitație exclusivă la programul de pre-accelerare găzduit de Young Leaders Club în Constanța între 21 și 28 Iunie.

Peste 130 de iubitori de tehnologie dornici să pună bazele unor aplicații inovative din domeniul dispozitivelor wearable (la purtăƒtor) și internet of things, au avut la îndemână cele mai noi apariții din domeniu, precum Apple Watch, Moto 360, Pebble, Jawbone UP, mini dronele Parrot, Oculus Rift DevKit 2, The Eyetribe Tracker, Sphero, Onyx Beacons, Leap Motion, Google Glass și platforma Metawear. Mai mult, hackathon-ul Techsylvania a oferit oportunitatea de dezvoltare a primelor aplicații românești pe cel mai nou produs lansat de compania Apple.

A doua parte a evenimentului a constat în conferința care a avut loc între 8 și 9 Iunie şi s-a adresat unei audiențe internaționale, în cadrul ediției de anul acesta a “Techsylvania” vorbind unii din cei mai de succes antreprenori români ai ultimilor ani precum Andrei Dunca, co-fondator al LiveRail, compania clujeană achiziționată recent de Facebook pentru o sumă de peste $400 milioane a susținut prima lui conferința publică după achiziție, Florin Talpeș, fondatorul Bitdefender, cea mai de succes companie românească de IT, Anda Gânscă, CEO Knotch, recent nominalizată în prestigioasa lista INC ‘30 under 30 și Flaviu Simihaian, fondator iMedicare, o platformă care oferă informații personalizate farmaciilor din SUA despre rețetele și condiția medicală a pacienților.
Lista a continuat cu antreprenori de renume internațional precum Gentry Underwood, fondator Dropbox, David Bettner, creatorul Words with Friends, Christopher Osborne, din partea Booking.com, Steffi Czerny, fondator și Managing Director al DLD Media, cărora li s-au alăturat reprezentanți ai unor giganți din domeniul IT deja confirmați, precum Google, Uber, Paypal, Techstars dar și jurnaliști de renume din partea Tech.eu.

În anul 2011 Vlad Ciurcă a fost numit expert în tehnologie şi antreprenoriat la forumul “Young Romania”, un proiect organizat de Liga Studenţilor Români din afara ţării, care a avut drept scop implicarea tinerei generaţii în viitorul României.

Vlad Ciurcă a mai fost cofondatorul celei mai mari comunităţi online şi offline de antreprenori din Transilvania, cu aproape 900 de membri.