Târnăveniul ar mai avea un tren de prins. Va reuşi?

Viitoarea dezvoltare a Târnăveniului se poate baza în următorii ani doar pe realizarea legăturii rapide cu Cluj Napoca, un pol economic important al ţării. Reşedinţa noastră de judeţ, Târgu Mureş, are mult de recuperat şi nu dă semne că ar începe să o facă, din punct de vedere economic. Prin urmare, un Cluj mai uşor accesibil pentru Târnăveni ar fi o gură de oxigen pentru cei care ar putea să facă naveta, dar şi pentru întreaga economie locală. Şi asta deoarece orice fabrică ar mai veni la Târnăveni s-ar lovi de problema lipsei clasei muncitoare. Aşă că nu ne rămâne decât Clujul.

Autostrada va fi o bună variantă de a ajunge la Cluj iar acum guvernele României și Ungariei reanalizează posibilitatea unei linii feroviare de mare viteză între București și Budapesta.

În urmă cu un an, ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, declara că există consens între Ungaria și România pentru ca prima conexiune de tren de mare viteză tip TGV să se construiască între Budapesta și Cluj-Napoca. Péter Szijjártó a mai anunțat că guvernul ungar a aprobat un buget de un miliard de forinți pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru linia de cale ferată dintre Budapesta și Cluj-Napoca.

De asemenea preşedintele Consiliului Judeţean Mureş Peter Ferenc a afirmat că intenţionează ca respectiva cale ferată să ajungă până la Târgu Mureş.


Guvernul a aprobat vineri inițierea negocierilor între Ministerul Transporturilor și ministerul de resort din Ungaria în vederea realizării studiului de fezabilitate pentru construirea liniei feroviare de mare viteză între București și Budapesta.  Prin urmare, partea română dorește să extindă această linie până la București.

Important este acum ca municipiul Târnăveni să facă toate demersurile pentru a ajunge cât mai aproape de viitoarea cale ferată şi cât mai uşor la autostradă, o centură a oraşului dovedindu-se imperios necesară.

Decamdată la nivelul factorilor de decizie nu a luat nimeni în calcul o asemenea opţiune, nici macar vreun partid de opoziţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.