Ți-a fost spartă casa recent? Trucuri utile pentru protejarea căminului

Paza bună trece primejdia grea, iar dacă paza nu a fost făcută corect, urmările s-ar putea să fie pe măsură. Banii lichizi și diversele obiecte de valori vor fi mereu în atenția ˵periculoasă˝ a infractorilor care devin din ce în ce mai inventivi în metodele lor. Deși, o statistică clară la nivel de țară în ceea ce privesc tâlhăriile nu am găsit, cu siguranță vei considera de luat în seamă că peste 2.6 milioane de tălhării au loc numai în Statele Unite ale Americii.

O cifră colosală care te pune pe gânduri și sperăm noi, că într-un fel, mai ales dacă ai fost victima unei astfel de infracțiuni să pui bazele unui plan de securitate care să-ți ofere liniștea și siguranță atât de necesare.

  1. Verifică întotdeauna dacă ai încuiat ușa

Cea mai simplă și la îndemână metodă pentru a te proteja de neprevăzut. Din păcate, multe persoane uită să închidă ușa, chiar în toiul nopții și crezi sau nu, dar hoții intră de cele mai multe ori în casă pe ușa principală, iar din statistici reiese că nu au nevoie decât de 10 minute pentru a-și duce planul infracțional la bun sfârșit.

  • Instalează un sistem de alarmă smart

Actualmente, sistemele de alarmă smart sunt la mare căutare și au și de ce. Oferăun avantajreal prinfaptulcă sunt ușor de instalatșiutilizat, au urcat rapid întopulpreferințelorpersoanelor care stauînapartamentemaimicisauînchirie, chiarșiantreprenorii care au un birou format din douăsautreiîncăperi.

Sistemul de alarmăinteligentbeneficiează de tehnologie de ultimăgenerațieșipoate fi conectat cu alteechipamentesmart din locuințășii se pot adăugafoarteușordiverse accesorii.Îțirecomandămsăapelezi la servicii de consultanță ale firmelor de specialitateînsecuritate, așa cum este Spy Shop, putândsăfacialegereapotrivităînceeacepriveșteechipamentul de supraveghereoptimpentru casa ta.

  • Instalează un sistem de supraveghere

Un sistem de supraveghere este absolut necesar într-o casă deoarece, conferă acel sentiment de siguranță fundamental în piramida de nevoi a lui Maslow. Tehnologia ajută în acest sens, de aceea trebuie să știi că sistemele de supraveghere sunt de două tipuri:

  • Sisteme de supraveghere pentru exterior recomandate pentru a ține sub protecție curtea și grădina exterioare
  • Sisteme de supraveghere pentru interior recomandate pentru a le completa pe primele și a avea eosistemul căminului complet securizat
  • Consolidează ușile, ferestrele, încuietorile și feroneria din casă

Poate că yalele pe care le deții sunt performante, dar dacă nu ești atent la rezistența și starea ușilor, ferestrelor, a feroneriei și tămplăriei ai pierdut din start planul de securitate pe care tot încerci să-l inaugurezi. O simplă lovitură poate să fie suficientă pentru ca un hoț să intre în casă. Pentru a evita astfel de situații, înlocuiește sau repară ferestrele și tocăria casei, mai ales pe cele de la primul etaj.

De asemenea, verifică și înlocuiește ușile care dau spre exterior și care sunt vulnerabile, vechi sau deteriorate. Alege încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot să fie ușor multiplicate.

În concluzie, dacă ți-a fost casa călcată recent de hoți, ar fi bine să concepi un plan cât mai solid de securitate, iar apoi să treci la acțiune achiziționând echipamente necesare pentru a asigura protecția ta și a familiei tale.

Sursă foto: Unsplash.com