RecentStirea zileiStiri locale

Tolan Marian-Darius și Lup Denis-Andrei calificați în finala concursului internațional ,,YOUNG CAR MECHANIC 2023”

Doi elevi ai Liceului Tehnologic Târnăveni, Tolan Marian-Darius și Lup Denis-Andrei, din clasa a XI-a D, pregătiți de domnii profesori Medrea Felician-Olimpiu și Corpade Lucian, s-au calificat în finala concursului internațional ,,YOUNG CAR MECHANIC 2023”. Concursul, dedicat elevilor instituțiilor de învățământ profesional, evaluează abilitățile profesionale și tehnice ale viitorilor mecanici auto. Obiectivele principale sunt: sensibilizarea tinerilor cu privire la ocupația de mecanic auto, împărtășirea experienței și metodelor de învățare, găsirea de tinere talente în domeniul mecanicii și întreținerii autovehiculelor.
Anul acesta au participat 3200 de elevi din 262 de școli din 11 țări: Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Ucraina, Slovacia, România, Croația, Grecia. Valoarea totală a premiilor, atât pentru elevi, cât și pentru școli, este de 75.000 de euro. În țara noastră au concurat peste 140 elevi, din care doar 10 din cei mai buni vor participa în Finala ,,Young Car Mechanic 2023”. Încă o dată, elevii școlii au demonstrat cunoștințe și pregătire în meseria pe care o vor practica în curând. Suntem mândri de aceste rezultate.
Finala ,,YOUNG CAR MECHANIC 2023” se va desfășura într-o locație deosebită, la Academia Hagi din județul Constanța, localitatea Ovidiu.