Tot mai multe apartamente sunt nelocuite la Târnăveni deşi cererea pentru închiriere creşte

Achiziția unui imobil pentru închiriere este o afacere cu multă tradiție în spate și care nu va dispărea prea curând. Investițiile imobiliare sunt una dintre cele mai profitabile afaceri de pe piața din România. Chiriile reprezintă o formă de venit dintre cele mai sigure, cu randamente foarte bune și risc redus. Orașele mari sunt cele mai atractive zone pentru investiții de acest fel, dar această tendință se întâlnește în tot mai multe orașe din țară.

Piața din Târnăveni nu este suficient dezvoltată la acest capitol, planurile de investiții făcându-se mai degrabă pe termen mediu și scurt. Acest trend nu a prins în municipiul nostru, deși mulți locuitori care dețin apartamente și sunt plecați perioade mai lungi de timp din țară, preferă să le lase nelocuite decât să le închirieze. Deficitul locuințelor de închiriat este mai mare decât oferta de apartamente din Târnăveni, în condițiile în care chiria lunară percepută pentru un apartament cu 2 camere începe de la 150 euro, și poate crește în funcție de dotări/ utilități. Cele mai căutate sunt garsonierele și apartamentele cu 2 camere.

Chiar dacă închirierea poate reprezenta o modalitate relativ ușoară de a-şi rotunji veniturile lunare, deranjul proprietarilor, domiciliaţi în cea mai mare parte în afara ţării, este încă prea mare în comparaţie cu câştigul, astfel că la blocuri s-a ajuns ca în anumite cartiere să fie nelocuite mai bine de jumătate dintre apartamentele din Târnăveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.