Tot mai multe nemulțumiri la adresa serviciului de salubritate

Începând cu luna iulie a acestui an, colectarea și transportul deșeurilor municipale sunt efectuate de către SC BISSDOG SRL, operator desemnat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT MUREȘ. Taxa pentru utilizatorii casnici din mediul urban este de 8,93 lei/persoană/lună, iar pentru utilizatorii non-casnici de 436,05 lei/tonă.
După cele 2 luni de zile de când această firmă este responsabilă cu strângerea selectivă a deșeurilor din municipiul nostru, nu se observă prea multe îmbunătățiri, dimpotrivă. Localnicii s-au plans de lipsa unui sistem modern de colectare, care ar trebui să facă posibilă întoarcerea deșeurilor în circuitul economic, de multe ori angajații de la salubritate fiind surprinși ca amesteca deșeurile colectate inițial selectiv. Mașinile cu care se transportă gunoiul lasă multă mizerie în urma lor și, pe deasupra, orele de colectare sunt nepotrivite, încurcând traficul și deranjând locuitorii.

O masina de salubritate care colectează gunoiul in toiul zilei din centrul orasului paralizează traficul si asa aglomerat din cauza construcției podului.
Un alt aspect negativ este lipsa afișării unui orar de funcționare și a datelor de contact ale acestei firme cu toate că tarifele pentru agenti economici s-au majorat semnificativ.

One thought on “Tot mai multe nemulțumiri la adresa serviciului de salubritate

  • 16 septembrie 2019 la 8:23
    Permalink

    Pai,atunci sa ma consider norocoasa ca in fiecare dimineata de miercuri intre orele 7,00-7.20 masina e prezenta,ridica gunoiul si culmea rasfatzului,imi lasa pubela exact unde au gasit-o,adica in fatza portii si nu pe colt cu strada vecina,cum procedau ceilalti,la ore complet aiurea,uneori dupa ora 14..Cat despre colectarea selectiva e un mare bluf,atata timp cat cei care locuiesc la case detin o singura pubela,nu s-a semnat niciun contract de prestari servicii,nu detine nimeni pubele diferentiate pe culori pentru gunoi menajer,hartie,plastic,etc.,nu stiu ce posibilitati de sortare detin dansii..Probabil majoritatea dintre noi stiu deja ca in alte parti fiecare beneficiar al serviciului de colectare primeste din partea primariei un calendar cu datele colorate diferit in functie de pubela care trebuie scoasa la poarta.La blocuri, degeaba sunt acele containere diferentiate atata timp cat colectarea se face de catre o singura masina ,atat de la blocuri cat si de la case particulare..:))..Asadar topicul discutiei ramane deschis…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.