Tot mai mulţi câini de companie dar şi multe probleme la Târnăveni

Numeroase studii indică faptul că relația om-animal de companie poate avea un impact pozitiv asupra sănătății umane, dezvoltării copiilor și a calității vieții în general. Se pare că și locuitorii din Târnăveni cunosc acest aspect, căci tot mai mulți au optat pentru deţinerea unui animal de companie, în special câine.

          Proprietarii de câini din Târnăveni se confruntă însă cu problema lipsei spațiilor special amenajate pentru animalele de companie, unde să li se permită acestora să alerge libere și să se joace. Stabilirea unor astfel de locaţii ar veni atât în sprijinul proprietarilor de patrupede, cât și spre mulțumirea celorlalți cetățeni care sunt de multe ori deranjați sau speriați de întâlnirea cu un patruped. Mulți posesori de câini aleg să-l plimbe pe dig, ceea ce e foarte neplăcut pentru unii, în special pentru copii, care deseori sunt speriaţi de întâlnirea cu un câine periculos şi fără botniţă.

Intrarea în parcurile din Târnăveni cu un animal de companie este interzisă și se sancționează cu 500 lei, dar în acelaşi timp lipsa unor măsuri mai drastice pentru diminuarea numărului câinilor vagabonzi care circulă nestingheriți pe străzile orașului precum și al pisicilor fără stăpân, care trăiesc pe lângă containerele de gunoi din multe cartiere, reprezintă o mare problemă.

Ieșirea în parc la plimbare ar trebui să fie la fel de plăcută pentru toți cetățenii orașului, iar interacțiunea cu patrupedele ar trebui să fie o opțiune și nu o întâmplare, deoarece un incident poate fi stresant atât pentru cetățean cât și pentru animal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.