Toți agricultorii vor putea folosi apa de irigații fără niciun fel de taxe

Pe durata stării de urgență precum și pe o perioadă de 6 luni de la încetarea acesteia, apele utilizate pentru irigații pot fi folosite liber, fără plata contribuției specifice de gospodărire a apelor, prevede un proiect de lege promulgat de președintele Iohannis.

Proiectul fusese adoptat de Parlament, prin votul final al Camerei Deputaților, la începutul acestei luni, și va intra în vigoare în 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Pe de altă parte, utilizatorii agricoli care folosesc apa subterană nu beneficiază de nicio facilitate cu privire la costurile aferente, pe care sunt obligați să le achite, Administrația Națională «Apele Române» fiind operator unic pentru resursele de apă subterană, mai arată inițiatorul.

”Sursele de apă subterană, apă curgătoare, lacurile și lacurile de acumulare cu folosință energetică, pot fi utilizate pentru irigații, fără plata contribuției specifice de gospodărire a apelor, pe perioada stării de urgentă instituită pe teritoriul României prin Decretul Președintelui României nr.195/2020, precum și pe o perioadă de 6 luni de la încetarea acesteia”, prevede proiectul adoptat.

Parlamentarii au arătat, în cadrul dezbaterii de la votul final, că taxele scutite ajung și la 100 lei/hectar.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/agribusiness/lege-noua-toti-agricultorii-vor-putea-folosi-apa-de-irigatii-fara-niciun-fel-de-taxe-19372745

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.