RecentStiri locale

Tradiția șezătorii de Paște adusă în scenă de elevi ai Liceului Teoretic ,,Andrei Bârseanu”

Tradiția șezătorii de Paște a fost joi 06.04.2023, reluată și adusă în scenă de către elevii claselor a IX- a și a X-a ai Liceului Teoretic ,,Andrei Bârseanu” din Târnăveni!

Evenimentul a avut loc la Centrul Cultural Târnăveni și s-a bucurat de prezența unui număr de 29 de elevi adunați în șezătoare, dornici să aducă în fața publicului tradițiile de altădată. Fete și băieți, deopotrivă, s-au adunat laolaltă să își toarcă fuiorul de cânepă și caierul de lână, să schimbe păreri despre evenimentele petrecute în viața satului, să cânte, să vopsească ouăle roșii, să tricoteze, să sfarme etc.

Cu alte cuvinte, scopul acestei activități a fost de a readuce în atenția tinerilor și nu numai, obiceiurile și tradițiile moștenite de la străbuni și în egală măsură interacțiunea dintre generații prin transmiterea acestora.

Preț de câteva clipe ne-am întors la rădăcini, încercând să aducem în atenți simplitatea și bunătatea vremurilor de demult!

Alese mulțumiri se îndreaptă către conducerea Liceului Teoretic ,,Andrei Bârseanu” din Târnăveni pentru susținere, Centrului Cultura Târnăveni pentru sprijinul necondiționat, tuturor cadrelor didactice pentru sprijin și nu în ultimul rând sponsorului nostru principal Brutăria Cornești căruia îi mulțumim pentru bucatele deosebite pe care le-am avut pe masa din șezătoare. Felicitări din toată inima tuturor elevilor pentru implicare, dăruire, pricepere și spirit de echipă!

Cu admirație și prețuire,

prof. Hărșan Maria și prof. Suciu Anca