Trafic paralizat la orele de vârf în Târnăveni

Traficul rutier din Târnăveni este paralizat la anumite ore de vârf, iar cauzele sunt multiple. Lucrările temporare pe strada 1 Decembrie, trecerea la nivel cu calea ferată și operațiunile de închidere ale barierei chiar la orele de vârf, creșterea numărului de autovehicule care tranzitează orașul pentru a ajunge la autostradă, creșterea numărului de autovehicule înregistrate la Târnăveni dar și obiceiul generalizat al părinților de a-și duce cu autoturismul personal copii la școală.

Soluțiile: nu sunt simple dar nici imposibile.

-Trenul cu câțiva călători blochează sute de participanți la traficul rutier, o mai bună organizare ar descongestiona traficul. În urma cu 30 de ani în Consiliul local Târnăveni se discuta și despre o pasarelă de traversare a căii ferate care gâtuiește traficul rutier…

-O alternativă de trafic pentru cei care tranzitează orașul pentru că în prezent nu au alte opțiuni. De ce să nu existe încă o centură rutieră și la Târnăveni?

-Mai puține deplasări cu mașina personală în oraș. Deși ține de libertatea personală să te deplasezi cu mașina în Târnăveni, practic aceasta devine tot mai complicată. Orașele din Europa au găsit soluții prin taxarea parcărilor, transformarea centrelor în zone pietonale și construirea de piste de bicicletă.

Majoritatea părinților își duc copiii la școală cu mașina indiferent de anotimp. Cât de sănătos este acest obicei?

Lista soluțiilor rămâne deschisă…

One thought on “Trafic paralizat la orele de vârf în Târnăveni

  • 9 decembrie 2021 la 18:22
    Permalink

    Transportul în comun lasă de dorit deocamdată,deci nu e nici acesta o soluție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.