Transelectrica va finaliza în septembrie investiția în stația Iernut

Transelectrica va finaliza la sfârșitul lunii septembrie etapa din proiectul de modernizare derulat la stația de transformare Iernut, care permite racordarea noii centrale pe care o construiește Romgaz în acea zonă, potrivit unui comunicat al companiei.

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA înregistrează progrese importante în derularea proiectelor de investiții, retehnologizare și modernizare, din stațiile electrice de transformare 400/220/110/6 kV Iernut și 220/110/20 kV Ungheni. La sfârșitul lunii septembrie 2020, va fi finalizată etapa din proiectul derulat în stația Iernut, prin care sunt create condițiile de racordare a viitoarei centrale de 430 MW în ciclu combinat Iernut, aparținând SNGN Romgaz SA. În ceea ce privește procesul de retehnologizare a Stației Ungheni, lucrările se desfășoară în graficul asumat”, se arată în comunicat.

Președintele Directoratului Transelectrica, Cătălin Nițu, președintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, Adrian Goicea, alături de secretarul de stat responsabil de domeniul energiei în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Lucian Rusu, au verificat în această săptămână, stadiile investițiilor derulate pe șantierele celor două proiecte de importanță majoră pentru Sistemul Energetic Național, scrie Agerpres.

În Stația Electrică 400/200/110/6 kV Iernut se derulează o investiție complexă, cu o valoare de peste 30 de milioane de lei, care include montarea unui autotransformator, modernizarea sistemului de comandă-control al întregii stații electrice, racordarea Centralei Ciclu Combinat 430 MW, aparținând Romgaz, precum și lucrările de proiectare și execuție a sistemelor de protecție aferente liniilor electrice de racord ale grupurilor noi SPEE Iernut. “Investiția pe care o desfășurăm în stația de la Iernut are o importanță deosebită, atât pentru Transelectrica și pentru Sistemul Electroenergetic Național, dar mai ales pentru dezvoltarea economiei naționale. Înțelegem nevoia acută de investiții și susținem efortul investițional pentru a dezvolta România, iar proiectele Transelectrica sunt motorul care angrenează evoluția economică a țării în ansamblu. Crearea condițiilor de racordare la SEN a unei noi centrale de producție a energiei electrice este un astfel de proiect menit să deschidă calea spre dezvoltare și să contribuie la siguranța în alimentare cu energie electrică a consumatorilor. De aceea, am monitorizat cu atenție această lucrare în ultimele 8 luni și alături de echipele de proiect ale Companiei și ale contractorilor am reușit să facem finalizăm etape importante ale proiectului”, a declarat, la rândul său, Cătălin Nițu, președintele Directoratului Transelectrica.

Prin modernizarea și extinderea Stației Iernut se vor obține economii privind costul pierderilor de putere și costul de mentenanță.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/transelectrica-va-finaliza-in-septembrie-investitia-in-statia-iernut-care-permite-racordarea-noii-centrale-romgaz-19470503

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.