Trasee pe care le puteti face in Sovata

Amenajarea Lacului Tineretului, Lacul Tivoli, Drumul Sarii, deschiderea pentru public a turnului de observare de 28 metri inaltime, alaturi de o infrastructura bine pusa la punct, sunt cateva dintre proiectele finalizate in ultimii ani sau in curs de finalizare, care faciliteaza accesul turistilor si incurajeaza turismul local.

Traseul eco-didactic al Sarii – porneste de pe malul lacului Ursu, dupa ce urca o panta accentuata ajunge la lacul Serpilor, un loc mlastinos cu apa dulce. De aici se ajunge la lacul Mierlei si continua catre muntele de sare cu albine si plante care traiesc numai in acest loc. Apoi ajunge la lacul Alunis si pe malul lacului Ursu.

Aleea turistica vestica – porneste de pe malul Lacului Ursu, urca dealurile impadurite pana la limita ariei protejate, unde se intersecteaza cu linia drumului forestier care duce la lacul Tineretului.

Aleea turistica Tivoli are doua zone diferite si exploreaza zonele lacurilor Ursu si Tineretului.

Traseul eco-didactic Ursu – porneste de pe malul lacului Ursu, inconjoara lacul Paraschiva, trece prin poiana si dolinele din padurea de foioase, iar pe malul vestic al vaii paraului Tivoli revine la lacul Ursu.

Aleea lacurilor Rosu și Verde – porneste de pe malul Lacului Ursu, urmareste linia malului amenajat al celor doua lacuri si se sfarseste la locul de odihna amenajat la poalele Muntelui de Sare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.