RecentStiri locale

Trei dosare penale zădărnicirea combaterii bolilor

Poliţiştii din judeţul Mureş au deschis trei dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor unor persoane care nu au respectat măsurile impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, a anunţat, luni, Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş.

“La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, până în prezent, au fost înregistrate 3 dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352, alin.1 Cod Penal. Totodată, nu au fost înregistrate sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de autoizolare sau carantină şi nu există sancţiuni aplicate de DSP Mureş pe acest segment”, a arătat Instituia Prefectului – Judeţul Mureş, într-un comunicat de presă.

De asemenea, până luni, în judeţul Mureş au fost confirmate două cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), 297 de persoane erau autoizolate la domiciliu, 43 erau în spaţiile de carantină şi patru persoane pentru care testările au avut rezultat negativ.

“La Secţia de Boli Infecţioase din Târgu Mureş sunt internate 6 persoane cu suspiciune de infecţie cu Coronavirus şi există un număr total de 49 de probe aflate în lucru (probe persoane carantinate şi persoane internate). În continuare, sunt aşteptate rezultatele pentru probele recoltate în cursul săptămânii trecute”, a precizat Prefectura Mureş.

Aceeaşi sursă a precizat că, în urmă cu o zi, pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureş a aterizat cursa de la Memmingen, iar un număr de 57 pasageri au completat chestionarele şi au intrat în autoizolare la domiciliu.

Prefectura Mureş a mai arătat că Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Mureş a luat legătura cu Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş pentru a verifica disponibilitatea tehnică a efectuării testelor de determinare a infecţiei cu coronavirus Covid-19.

“La această dată, DSVSA Mureş nu are un aparat de determinare Real-Time PCR, care să poată fi utilizat pentru testele din judeţul Mureş”, mai precizează Prefectura Mureş.

De asemenea, Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a mai subliniat că, dacă apar sesizări ale persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu sau în carantină, acestea pot apela numărul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei: 0265 208 000. “De asemenea, numărul este destinat şi primăriilor din judeţ care au întrebări referitoare la persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, sau alte aspecte legate de gestionarea situaţiei ‘Coronavirus’ la nivel local”, mai precizează comunicatul. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *