Trei locuri romantice din România pentru a sărbători Ziua Îndrăgostiților

14 februarie este Ziua Internațională a tuturor îndrăgostiților, prilej cu care multe cupluri sărbătoresc unirea și legătura strânsă pe care au format-o de-a lungul timpului. Având în vedere că va avea loc în a doua zi de luni din februarie, te poți gândi serios să iei în calcul o mică escapadă în doi. Cum ar fi să-l surprinzi pe iubitul tău cu un weekend prelungit departe de zgomotul orașului și cât mai aproape de natură?

De aceea, iată un top scurt cu locuri de vis din România unde să fugiți împreună câteva zile pentru odihnă, iubire și fericire în doi.

1. Comuna Mărgău, județul Cluj – Transilvania

Un loc ca o poveste unde natura a rămas încremenită, iar oamenii sunt buni și blânzi. Mărgău este printre cele mai frumoase comune din Apuseni, o adevărată delectare pentru suflet. Zona a devenit din ce în ce mai cunoscută, așadar, vei găsi multe cabane și pensiuni din care poți alege. De recomandat este să cauți o pensiune cu ciubăr sau piscină interioară. Dacă v-ați dorit să vizitați de mult timp zona, atunci aceasta este ocazia perfectă. Mărgău se află într-o zonă montană, în apropierea Munților Vlădeasa, la doar 49 de kilometri de Zalău și 20 de kilometri de Valea Drăganului.

2. Satul Pojorâta, județul Suceava – Bucovina

Bucovina plai cu flori, un tărâm românesc apreciat nu doar de ai noștri, dar și de străini. Frumusețea Bucovinei și tradițiile ancestrale captează mereu atenția omului modern care a uitat să se bucure de lucrurile simple. De aceea, te invităm să intri într-un univers unde totul pare că a încremenit. Dacă vă doriți relaxare 100%, zona Bucovinei este alegerea ideală. În zonă, sunt din ce în ce mai puțini locuitori, iar satul nu are mai mult de 2000 de suflete. În schimb, este un reper turistic în Bucovina, așa că o simplă căutare pe Booking va fi îndeajuns pentru a decide unde anume să vă cazați. Dacă totuși sunteți atrași de schi, atunci trebuie să știți că Gura Humorului se află la 40 de kilometri de sat, iar dacă vreți doar să respirați aer curat și să vă bucurați, atunci nu trebuie să ratați mănăstirile din zonă.Citeste si:

3. Satul Sfânta Elena, județul Caraș-Severin – Banatul Montan

Singura minoritate de cehi din România se găsește în Caraș-Severin. Satul Sfânta Elena este cel mai vechi sat de cehi din țara noastră și unul dintre cele mai frumoase locuri din Banatul Montan. Vraja locului este stârnită și de Dunărea misterioasă, localitatea fiind situată la o altitudine de 400 metri deasupra nivelului mării. Frumusețea acestor locuri este indiscutabilă, iar dacă vreți să petreceți Ziua Îndrăgostiților într-un mod romantic, Cazanele Dunării nu o să vă dezamăgească. Nu trebuie să ratați bucătăria specific pescărească, iar o plimbare până la Ciucărul Mare, de unde se poate admira spectacolul Dunării furioase, trebuie bifată.

În concluzie, un city-break chiar și în țară nu trebuie ratat. Frumusețile României sunt ascunse de români și admirate de străini, dar sunt atâtea locuri frumoase care pot fi vizitate. De aceea, nu te sfii să petreci alături de cel mai iubit dintre pământeni câteva zile în tihnă, într-un loc retras și spectaculos din țară.Citeste si:

Sursa foto: unsplash.com

Wall-Street.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.