TREI OPORTUNITĂŢI DE AFACERI CU PLANTE RARE ŞI PROFITABILE

Iata cele 3 agri oportunitati de afaceri cu plante rare si profitabile.

1. Creste si ofera o comoara pentru apicultori – arborele Evodia

Putini sunt cei care stiu ca Evodia, denumit si arborele de miere sau copacul albinelor este o specie exotica adaptata si aclimatizata in tara noastra. Evodia (Euodia hupehensis) este originar din Asia. Atuul sau: este singurul copac care da peste 1.900 kg nectar pe ha. O adevarata comoara pentru apicultori.

In plus, catre sfarsitul verii, cand flora melifera devine foarte saraca, albinele gasesc nectarul necesar la aceasta specie de arbore de exceptie. Asadar, daca vei cultiva Evodia in jurul stupinei iti vei asigura atat un cules sigur si de lunga durata la sfarsitul anului, cat si cantitati sporite de produse apicole. Are o productie foarte mare de nectar si o concentratie mai mare decat a florii soarelui care infloreste in acelasi timp. O singura floare de evodia produce 2 mg nectar/floare (in 24 ore) cu o concentratie in zahar de 44-64%.

2. Cultiva camelina – o plantaa viitorului!
Camelina este o planta energetica uimitoare, utilizata ca materie prima pentru obtinerea de biokerosen. Primele culturi romanesti au aparut in urma cu cativa ani, interesul pentru aceasta planta crescand in fiecare an. Principalele avantaje ale culturii de camelina sunt:

– productia la hectar se ridica la circa doua tone, din care se pot obtine intre 650 si 680 de kilograme de biokerosen;
– se poate cultiva pe terenuri degradabile, perioada de vegetatie fiind redusa;
– utilizarea combustibilului obtinut din camelina permite o reducere semnificativa a emisiilor de CO2 cu peste 50%.

3. Infiinteaza o mini-livada cu fructe kaki
Kaki este un fruc delicios si bogat in vitamine. Kaki este de 15 ori mai bogat in vitamina C decat lamaia, contine calciu, fosfor, fier, magneziu si mai ales tanin, o substanta care combate bolile cardiovasculare, hipertensiunea si o gama larga de tumori (in special, cancerul de prostata).

Lemnul copacului de kaki este foarte apreciat (el face parte din aceeasi categorie ca si lemnul de abanos) si isi gaseste multe intrebuintari – se foloseste pentru realizarea de mobilier, tacuri de biliard, bete de percutie, instrumente de suflat, tacamuri, crose de golf etc.

Cati bani poti castiga cu o plantatie de kaki?

Un singur pom iti poate asigura chiar si 20 kilograme de fructe, ceea ce inseamna ca 1 hectar de livada cu 500 de pomi „produce” 8-10 tone de fructe kaki. Iar asta se traduce prin incasari de 80.000-100.000 de lei, daca luam in calcul un pret de 10 lei/kg.

Sursa: Idei de afaceri