TREI PĂSĂRI MICI PENTRU AFACERI MARI

Multi romani se orienteaza spre afaceri agricole noi si cu potential mare de dezvoltare. Conditiile pentru succes in afaceri sunt mai multe: realizarea unui plan de afaceri (nu merge la noroc), documentati-va serios, achizitionati material biologic de calitate, respectati legislatia in vigoare si conturati-va bine piata tinta.

Iata care sunt cele 3 tipuri de pasari potrivite pentru dezvoltarea unor afaceri de succes!

1. Miniferma de bibilici
bibilica nu este foarte cunoscuta in Romania, asa cum este in Rusia, de exemplu. Dar carnea ei – iti garantam! – poate sta la baza unei afaceri autohtone excelente si asta deoarece prezinta niste atuuri extraordinare.

Cat de profitabila este afacerea? Intr-un singur an, de pe urma unei bibilici se pot obtine cca 110 oua din care, luand in calcul rata de ecloziune si mortalitatea puilor din primele doua saptamani (cea mai sensibila perioada), rezulta cca 90 de pasari. Ajunse la varsta de 3 luni, acestea pot asigura, prin sacrificare, o productie de peste 80 kg de carne.

Asadar, intr-un singur an o bibilica “produce” 80 kg de carne, in conditiile in care singura cheltuiala notabila este cu furajul (cca 100 g/zi). Iar pretul de valorificare a carnii ajunge la cateva zeci de lei/kg. Un calcul simplu iti arata cati bani poti obtine de pe urma unei bibilici si ce investitie extraordinara constituie aceasta pasare! Detalii aici<<<< 2. Ferma de prepelite O singura prepelita va aduce 60 lei/an. Ganditi-va ce inseamna sa aveti 1.000 de prepelite! 1.000 de prepelite incap intr-o baterie etajata ce ocupa la sol doar cativa metri patrati. Este o afacere cu o profitabilitate incredibila, care, in plus, mai prezinta si alte avantaje pentru dvs.: 1. Puteti demara cresterea prepelitelor cu o investitie de doar cateva sute de lei, fara nicio exagerare (o investitie medie este undeva in jur de 400-500 de euro); 2. Va puteti ocupa de aceasta afacere chiar daca nu aveti niciun fel de experienta prealabila; 3. Obtineti profit inca din prima luna, un profit echivalent cu dublul salariului mediu net pe economie! “Am vrut ca familia mea sa manance sanatos si de la asta am pornit cand am cumparat primul incubator de prepelite. M-a costat 150 de lei incubatorul si alti 50 de lei primele 200 de oua puse la clocit. Dar dupa ce am obtinut prima productie, au inceput oamenii sa ma caute si, incet-incet, m-am trezit ca am o afacere.” Miodin Muresan, loc. Harman, Brasov Descoperiti cum puteti demara aceasta afacere cu o investitie de doar 300 de lei! 3. Crescatorie de fazani Avantajele acestei afaceri! 1. Cresterea fazanilor este asemanatoare cu cea a gainilor, deci este vorba de o activitate relativ simpla. 2. Capitalul de start este minim. Afacerea se poate incepe, fara nicio exagerare, cu cateva sute de euro sau chiar si mai ieftin (cu oua de incubat si cu un incubator care costa in jur de 200 de lei). 3. Fazanii sunt pasari nepretentioase. Dupa doar cateva saptamani de viata ei pot fi mutati fara probleme in voliere si nu mai au nevoie decat de apa si hrana. 4. Inmultirea fazanilor este foarte rapida si se asigura astfel “marfa” pentru vanzare. Din 1.000 de fazani care incep imperecherea in februarie se obtin, in doar 6 luni, 20.000 de pasari! 5. Puteti obtine venituri din mai multe directii