Trenul care nu se întâlneşte cu călătorii

Zilnic, sute de locuitori ai Târnăveniului fac naveta la Blaj pentru a ajunge la locul de muncă. Deplasarea se face cu autobuze puse la dispoziție de angajator sau cu mașina proprie, chiar dacă aglomerația de pe șosele este tot mai mare iar riscul de accidente este crescut. Distanța dintre cele 2 orașe este de 42 km, care sunt parcurși în aproximativ 40 minute.

Târnăveniul este legat de Blaj printr-o cale ferată de 38 de km, care este încă practicabilă. În acest moment, pe parcursul unei zile, Târnăveniul este traversat de 6 trenuri Regio, care circulă cu o viteză medie de 33km/oră, și care până la Blaj fac 12 opriri a câte 4 minute. Aşadar din cele 70 minute cât durează o călătorie Târnăveni- Blaj, 48 de minute de fapt se stă, iar distanța ar putea fi parcursă în doar 22 de minute.

Un orar adaptat orelor la care se intră/iese din schimburi şi un tren direct ar scurta cu mult timpul pierdut cu naveta şi ar putea face călătoria mai uşoară pentru navetişti,  la fel cum se întâmplă în toată Europa şi cum se întâmpla pe vremuri şi la Târnăveni.

În prezent, aceste trenuri private au foarte puțini pasageri, uneori circulând chiar goale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.