Tribunalul Mureș a respins cererea de plasare sub control judiciar a şapte foşti poliţişti

incatusat

Tribunalul Mureș a respins ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș în dosarul celor șapte foști angajați ai Poliției Rutiere Reghin, cercetați penal pentru infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual, în dosarul nr. 81/P/2015.

În aceste condiții, cei șapte foști polițiști, Adam Mihăiță Leon, Cotoi Cornel, Cotoi Simion, Nicoară Ovidiu, Moldovan Florin Ioan, Moldovan Silviu Cosmin și Mărcuș Teodor, rămân în arest preventiv.
Încheierea nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestație în 48 de ore de la comunicare.

Șase dintre polițiști sunt cercetați pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual toate în formă continuată, iar unul pentru luare de mită, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la fals intelectual, toate în formă continuată.

În urma arestării preventive a celor șapte polițiști, Poliția Rutieră Reghin a rămas din luna aprilie fără niciun angajat, iar în aceste condiții Serviciul Poliției Rutiere Mureș a suplimentat echipajele în zonă, inclusiv pentru acoperirea DN 15 Reghin-Toplița.

În data de 18 aprilie, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au efectuat 11 percheziții, dintre care una la sediul Poliției Municipiului Reghin, pentru probarea unor infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii la acea dată de DGA-SJA Mureş, în cauză erau vizaţi şapte agenţi de poliţie din cadrul Biroului de Poliţie Rutieră, asupra cărora exista suspiciunea că, din 2015 şi până în prezent, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani de la conducători auto pentru a nu aplica măsurile legale în cazul unor abateri constatate în trafic. AGERPRES