Trupurile neînsufleţite ale celor nouă români morţi în accident, aduse în ţară

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că trupurile neînsufleţite ale celor nouă români morţi în accidentul din Ungaria, în urmă cu câteva zile, au fost aduse în ţară, costurile fiind suportate de minister.

“Ministerul Afacerilor Externe informează că, în urma finalizării tuturor procedurilor specifice, trupurile neînsufleţite ale celor nouă cetăţeni români decedaţi în urma accidentului rutier produs în Ungaria, la data de 22 mai 2018 au fost repatriate în cursul zilei de ieri, 26 mai 2018. Acţiunea de repatriere a fost coordonată de Celula de criză a MAE, care şi-a continuat neîntrerupt activitatea de la data producerii accidentului până la repatrierea trupurilor neînsufleţite. Cheltuielile aferente au fost suportate de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul de Externe.

Nouă români au murit, marţi seara, în urma coliziunii între un microbuz înmatriculat în România şi un camion, în zona Cegledbercel, Ungaria, a comunicat Poliţia din zona Pest.

Victimele accidentului se întorceau din Slovenia, unde au muncit în agricultură. Patru dintre acestea sunt din comuna Mica, iar alte cinci din comuna Bălăuşeri, judeţul Mureş.

Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.