UMF Târgu Mureș nu mai face teste RT-PCR pentru Covid19

Pentru informarea cât mai corectă a mass mediei și opiniei publice Compartimentul de relații cu publicul al Spitalului Clinic Județean Mureș vă comunică următoarele:

Având în vedere adresa Centrului de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice (CCAMF) din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Tîrgu Mureș prin care ne anunță că nu vor mai reliza activități de testare COVID-19 prin metoda RT-PCR, începând cu data de 20 iulie 2020, vă informăm că Spitalul Clinic Județean Mureș va asigura suplimentarea parțială a numărului de testări pentru a acoperi recoltările efectuate de DSP Mureș conform recomandărilor de prioritizare a testării din cadrul metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, COVID-19.

Astfel realizarea testelor RT-PCR pentru depistarea infecției COVID-19 la cerere nu se pot realiza în cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș.

Conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș face tot posibilul pentru a mări capacitatea de testare, însă în prezent, având în vedere cele menționate mai sus, spitalul nu are capacitatea necesară pentru a asigura aceste servicii la cerere.

Manager,

Dr. Ovidiu Gîrbovan

Măsura a fost luată de conducerea universității din două motive, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade”, prof.dr. Leonard Azamfirei:

Unul dintre ele (motive) este faptul că față de situația în care noi am început să facem teste și era o mare presiune în acest sens, de mai bine de o lună există în Târgu-Mureș alte două centre acreditate care fac asemenea teste. Al doilea motiv este faptul că și cei care lucrau acolo sunt oameni, au concedii și trebuie să le acordăm concediile legale astfel încât în luna august vor fi în concediu. Dacă lucrurile vor deveni mai complicate și n-o să facă față cele două centre ale spitalelor, sigur că vom acționa și noi ca să venim în ajutor, așa cum am făcut-o și prima dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.