UN AN DE LA ÎNFIINȚAREA SERVICIULUI SOCIAL “SFÂNTUL VASILE CEL MARE”

Serviciul social ,,Sfântul Vasile cel Mare” a luat ființă în data de 1.03. 2013, la inițiativa Părintelui Protopop Sergiu Dumitru, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, din dorința de a veni în sprijinul semenilor noștri aflați în dificultate.
Rezultat al parteneriatului încheiat între Protopopiatul Ortodox Târnăveni și Primăria Municipiului Târnăveni, serviciul se bucură de susținerea primarului Sorin Megheșan, prin punerea la dispoziție a serviciilor Cantinei Sociale și a unui mijloc de transport.
Scopul activităților noastre este îmbunățirea calității vieții persoanelor vârsnice, singure, cu probleme de sănătate, aflate în incapacitatea de a se putea autogospodării, pentru a preveni instituționalizarea în azile sau internarea în spitale a acestora.
Serviciile sociale oferite sunt asigurea unei mese calde la domiciliu pentru 25 de persoane, pachete alimentare, ajutor gospodăresc, suport emoțional și moral în momentele grele ale vieții.
Beneficiarii serviciului nostru sunt persoane vârsnice, lipsite de sprijinul familial sau al aparținătorilor, cu dificultăți de deplasare sau imobilizate la pat din cauza bolilor cronice.
În acest demers, efortul nostru este sprijinit de către preoții și credincioșii Protopopiatului Târnăveni, prin colecte de bani și alimente oferite cu generozitate și dragoste.
Le mulțumim pe această cale și le suntem recunoscători, tuturor celor care ni s-au alăturat în munca noastră, punându-se în slujba semenilor lor:

• Primăria Municipiului Târnăveni
• Domnul Ing. Iosif Olaru
• S.C. Hermanns Company Prodimpex S.R.L.
• Royal German Fish & Seafood S.R.L.

Să-L rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne de-a puterea de a merge mai departe în înfăptuirea de bine, amintindu-ne că ,,Dumnezeu este iubire”, o iubire care nu uită pe nimeni.

PROTOPOPIATUL ORTODOX TÂRNĂVENI