UN CAMERUNEZ ȘI UN VENEZUELEAN AFLAȚI ILEGAL ÎN MUREȘ

Poliţişti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Mureş au desfăşurat, în data de 04 august a.c., un control în teren, pentru depistarea cetăţenilor străini a căror şedere a devenit ilegală, pe raza de competenţă.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, au fost depistaţi cu şedere ilegală doi cetăţeni străini, unul din Camerun şi celălalt din Venezuela.

Aceştia au intrat legal în ţară, în baza unui permis de şedere eliberat de un stat membru U.E, iar la expirarea dreptului de şedere nu au facut demersurile necesare în vederea prelungirii şi nici nu au părăsit teritoriul naţional.

Urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciul pentru Imigrări Mureş au emis pe numele cetăţeanului camerunez o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara, în termen de 15 zile, iar cel din Venezuela a fost îndrumat să se prezinte la sediul serviciului cu documentele necesare, în vederea reglementării dreptului de şedere, întrucât este membru de familie al unui cetăţean român.

Totodată, cetăţenii străini au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 1200 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Serviciul pentru Imigrări Mureş continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acţiuni cu forţe proprii sau în cooperare cu alte instituţii cu atribuţii în domeniu.

Serviciul pentru Imigrări al Judeţului MUREŞ